tiistai 17. heinäkuuta 2018

Chamonix - WAU!

Tänään kilometrejä napsahti mittariin n. 250. Reitti kulki Nantua-kylästä (alla vielä näkymä hotellin ikkunasta) kauniiseen Annecy-kaupunkiin, jossa pidimme paussin kasinon kupeessa järven rannalla. Annecyssä voisi käydä toistekin niin sanotusti paremmalla ajalla. Alpit ovat uljaat ja upeat. Joka kerta niiden kauneus yllättää. Samoin yllättävät mutkatiet. Tänään etenimme 50 km ilman suoraa pätkää. Osa mutkista oli niin tiukkoja, että kuski näki mopon takavalot. :)






Jalkapallohuumaa ei juurikaan ole havaittavissa. Lippuja liehuu siellä täällä, muutoin ei mitään mestaruusmeininkiä meidän reiteillämme, vaikka suuremmissa kaupungeissa on ilmeisesti ikäviäkkin hulinoita ollut.

Sitten olikin vuorossa yksi huippukohteistamme - Chamonix. Upeat maisemat, ylhäällä lunta ja lämmintä noin yksi aste. Vaan eipä palellut edes vilukissa-takapenkkiläistä, kun koko päivän huh-huh hikoilimme nahka-asuissa. Näinä päivinä lämpöä on ollut 34-35 ja tänään asteet ovat vaihdelleet 17-30 välillä. Ja ylhäällä korkeuksissa siis lähellä nollaa. Kuvia tuli räiskittyä tukuttain, mutta alla kimara, josta toivottavasti saa jotakin käsitystä vuorten uljaudesta.






Chamonix on 3842 m korkea ja täytyy myöntää, että pikkuisen hapetti, kun kipusimme kamojen kanssa ylhäällä muutaman kerroksen näköalatasanteelle. Onneksi pystyimme jättämään kypärät hissiasemalle, kun ystävällinen herra henkilökunnasta asiasta vinkkasi. Ja takaisinkin vielä kypärämme saimme. Aika massiiviset olivat hissit ja kopit toista kokoluokkaa kuin Tahkolla, kun yläilmoihin leijuimme. Lumiraja tuli vastaan 2300 metrissä.



Nyt majoitumme Olympia-kaupunki Albertvillen vieressä todella viehättävässä hotellissa historiallisessa ympäristössä. Istuimme iltaa vanhojen kivirakennusten keskellä olevalla aukiolla ja nautimme iltapalan. Hotellimme vieressä on taide- ja kulttuurimuseo eikä hotellia tahtonut millään erottaa näiden vanhojen rakennusten kyljestä. Huristimme aukion edestakaisin pariin kertaa ja kiersimme koko alueen ympäri - palataksemme samalle aukiolle. Toisesta suunnasta hotellin kyltti jo onneksi vilahti silmiimme.







Huomenna siirrymme lähelle Cannesia ja aloitamme hitaan siirtymisen Italian rannikkolla, josta nousemme Garda-järvelle ja sieltä sitten Saksan majataloon muutamaksi päiväksi. On pyydetty jo lupa vaatteiden pyykkäämiseen. Hotellihuoneet tuoksuvat moottoriurheilulta. :)

Ai niin - sadetta ropsautti tänään juuri sen verran, että sadevaatteet kannatti pukea. Kuivuivat onneksi saman tien. Hieno päivä! Tour de France tekee tuloaan. Pyöräilijöitä viuhuu ees ja taas joka puolella. Satuimme kyllä somaan aikaan Ranskaan. Koko ajan tapahtuu mukavia asioita. Kauniita unosia tältä erää!



1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Retkenne kuulostaa ja näyttää tosi karehdittavalta! Hienoja kohteita!