maanantai 25. heinäkuuta 2016

Chaplin's world!

Eilen kiersimme liki puolet Genevenjärvestä matkatessamme Evianin kylään. Porhalsimme samalla läpi Lausannen ja Montreauxn. Tänään takapenkkiläisen toteutuneet toiveet -lista karttui. Kerralla isosti! Chaplinin museo oli todella käymisen arvoinen paikka, mikäli pienen kulkurin elämä ja historia yhtään kiinnostavat. Näyttelykokonaisuus on toteutettu hienosti ja rekvisiittaa on runsaasti. Museo on Chaplinin perheen kotina toiminut kartano Veveyssä, lähellä Genevenjärveä.

Jokaisen aamun rutiini - pakkaaminen





(Tämän illan Gasthausissamme on toivottoman hidas yhteys, joten lisää kuvia luvassa huomenna.)

Museossa vierähti liki 3 tuntia, joten suuri osa matkasta taitettiin tänään moottoriteitä. Viuh ja vauh - päät sekaisin vauhdista ja tuulesta! Loppupätkälle osui vielä hienoja, pikkuisia mutkateitä, joten myös tänään pääsimme nauttiman maisemista ja Rein-joen yli hurauttelimme useampaan kertaan. Ei ole muuten niin pientä mutkatietä, ettei rekka mahtuisi vastaan tulemaan. Helteillä on muistettava varoa myös pikipaikkoja, tuppaavat olemaan liukkaita.

Yön vietänme Gasthaus Schwanenissa, Schwaningen-kylässä Saksassa. Kaunis majatalo, jossa on uskomattoman hyvä ruoka! Lähiruokaa parjaimmillaan tarjoaa tämä talo: kanat, kukot ja ankat vilistävät pihalla ja raikkaat salaattiainekset löytyvät samasta pihapiiristä.


Nyt on kuulkaas mopon keula käännetty kotia kohden. Monet kilometrit on vielä taivallettavana, mutta suunta on vakaasti Suomeen.


Hellettä Genevenjärven rannalla, Immenstadt-Evian 476 km

Sään haltijat ovat olleet meille suosiollisia. Berchtesgadenissa vettä oli satanut lähtömme jälkeen hurjat määrät ja tänäänkin ovat pilvet lymynneet reitin varrella. Ilman sateita pääsimme kuitenkin porhaltamaan. Lämpöä tänään on piisannut +25-30 asteen verran. Vuorten väleihin jäävät järvialueet ovat upeita ja tänään sellaisia maisemia on päästy ihailemaan reilusti. Mukavia tankkauspaikkojakin on löydetty. Ainakin takapenkkiläiselle! :)





Huomenna vuorossa on takapenkkiläisen ehkä eniten odottama kohde, Chaplinin museo. Museoon Genevenjärven toiselle puolelle on hotellistamme reilut 40 km. Aamulla sinne siis ja visiitin jälkeen matka jatkuu Ranska-Sveitsi-Saksa -reittiä.

Tänään yövymme Hotel Panoramassa aivan Genevenjärven rannalla Evian-les-Bainsissa eli juurikin Evian-veden lähteillä. Kaunista on - pakko toistaa tätä samaa hokemaa! Tunnelmia kylästä ja parvekkeeltamme.









Hotellia pyörittää vanha, lempeästi hössöttävä setä, joka ei puhu sanaakaan englantia. Takapenkkiläisen vajavaisella ranskankielellä ja eleillä asiat kuitenkin selviävät. Sama systeemi tarjoilijan kanssa - hän otti jo avuksi kynän ja paperin selittäessään, että Evian-lähdevedessä ei ole "kuplia", niin että sopiiko madamelle toinen merkki kuplien kera. Jo vain passaa. Alla vielä iltanäkymä parvekkeeltamme.


Tältä päivältää hyvää yötä ja huomisiin!