sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Puolasta Saksan Rugeniin, 184 km

Sininen taivas ja auringonpaiste pilkistivät aamulla verhojen välistä. Kaunis aamu ja tuulikin jo hieman tyyntynyt. Aamutepastelu rannalle ja matkaan taas.



Tänään kohteena oli Rugen Saksassa. Paikka jäi viime kesänä väliin, kun kaikkia kohteita ei vain ehtinyt kiertää. Eipä turhaan setä Furkka Porissa seutua kehunut. Kauniita kyliä ja upeasti laitettuja pihoja, hienoja maisemia. Tiet ovat puurivien reunustamia ja kuin suunniteltuja moottoripyörälle - mutkaisia ja sileäpintaisia.

Saksan raja oli suht´ lähellä viime öistä majapaikkaamme. Pikaisen ajon ja lyhyen lauttamatkan jälkeen valtio jo vaihtui. Lauttaan ajaessamme ohitimme hurjan pitkän autoletkan - taisi mennä ohi myös lauttalipun myyjä samoilla vauhdeilla.





Aurinko pakeni matkan aikana pilviverhoon, mutta tänäänkin vältyimme sateilta. Ainoastaan ilta-ajelulla toiseen kylään tihkutti pikkuisen pisaroita. Iltapihvit massuun, poikkeaminen paikalliseen markettiin ja takaisin majapaikkaan, joka tällä kertaa on huoneisto lomailijoiden suosimalla alueella Lobben kylässä.

Terkkuja Minnalle naapuriin. Täällä olisi soma mökki nimeltään Minna valmiina Göhrenin kylässä! :)


Iltapalan jälkeen oli tarkoitus tutkailla saarta tarkemmin, mutta ripottelun takia ajelut jäävät huomiselle. Eipä haittaa - lepokin tekee hyvää.