perjantai 24. toukokuuta 2019

Lepoa - ja siivousta

Jopas uni maistui takapenkkiläisellekin! Päivä oli jo pitkällä, kun sängystä kömpiminen onnistui. Ihme ja kumma, jalat eivät ole kipeät eilisestä patikoinnista, vaikka "maaliin" tullessa näin olisi voinut vannoa.


Tänään on siis levätty, kävelty kevyesti luontokeskukseen lounaalle ja kaupalle Hesarin hakuun. Mökki on siivottu, osa tavaroista pakattu ja huomenna matka käy kotiin. On ollut ihan täydellinen loma - ei olisi voinut edes toivoa tällaisia ilmoja ja näin hienoja patikointireissuja.

Kotiinkin on kiva mennä. Nyt jaksaa taas arjen aherrusta!



Pieni Karhunkierros - WAU!

Pieni kierros kuskille, iso kierros takapenkkiläiselle. Vaan olipa hieno reitti Kuusamossa. Monesti on mietitty Pienen Karhunkierroksen patikointia ja nyt vihdoin - puheista tekoihin. Oli jotakuinkin täydellinen päivä kierroksen tekemiseen: ei hyttysiä, aivan tyyni, auringon paistetta, mutta ei liian kuuma, ei turisteja nimeksikään.



Heti reitin alusta lähtien oli paljon kaunista katseltavaa. Myllykosken kohdalta ylitimme ensimmäisen riippusillan.







Reitillä on runsaasti hienoja, korkeita kalliopartaita, joiden alapuolella voi ihailla lukuisia koskia: Jyrävä, Allokkokoski, Kitkajoki, Kallioportti, Myllykoski, Niskakoski, Harrisuvanto. Myös useiden riippusiltojen yli saa keikkua.





Aallokkokoski on lähes kilometrin mittainen useiden koskien muodostelma. Joissakin kohtaa kalliontörmältä on liki 9 metrin pudotus


Vedenpinnat eivät väreilleet järvissä eivätkä minkään kokoisissa lammikoissa - ei tuulenvirettäkään.




Reitti oli merkitty vihreällä, mutta hupaisat pienet oranssit lippuset tikkujen päädyssä opastivat myös tällä reitillä.


Välillä hirvitti kävellä lähellä "rotkon" reunoja ja välillä piti puolestaan varoa puiden juuria. Paljon oli kuitenkin hyvin hoidettuja osuuksia, siltoja, rappuja ja tanssilavan tapainenkin!




Muutamalla laavulla pysähdyimme napostelemaan eväitä. Takapenkkiläinen tosin joutui napsimaan pientä suolaista, makeaa ja juotavaa koko retkeilyn ajan. Välillä meinasi puhti loppua! Alla vielä kuvakimaraa kierroksen varrelta.








Kukas se sieltä pilkistää? Näimme polkujen varrella ainakin palokärjen, koppeloita, kuukkeleita ja yhden harjuksen kuulimme porskuttelevan Harrisuvannossa. Ja metsähiirulaiset kurkistelivat aivan jalkojen vieressä!


Oli todella huikea päivä. Takapenkkiläinen onnittelee itseään, että jaksoi tämänkin patikoinnin tehdä! Pisteet myös kuskille tsemppauksesta.