lauantai 16. heinäkuuta 2016

Tuulen viemää 402 km ja piipahdus hitsaamossa

Viime yönä Itämeri ilmeisesti myrskysi ja sai Warriorinkin hälyttämään aamuyöstä. Kartano kuitenkin tarjosi hiljaisen yösijan ja takapenkkiläinenkin veti kunnon unet. 





Hyvästelimme isäntäväen runsaan aamiaisen jälkeen ja pakkausoperaation alkaessa kuski huomasi, että tavarateline oli murtunut molemmin puolin. Liekö eiliset kuoppaiset tienpätkät aiheuttaneet murtumat. Ei siis muuta kuin tutkimaan Puolan Yamaha-liikkeiden sijaintia. Onneksi niitä löytyi päivän reitin varrelta ja valitsimme Slupsk-kaupungin välietapiksi. Yamaha-liike kyllä löytyi, mutta moottoripyörävarusteista ei tietoakaan. 

Yhteisen kielen puutteesta huolimatta lopputulema käsiviittomissa oli se, että kulman takana on autokorjaamo - eikun sinne! Mukavan oloinen papparainen pyöritteli silmiään ja jos Yamaha-miehen kanssa ei juttu luistanut, tämän papan kanssa vielä vähemmän ystävällisistä eleistä huolimatta. Mutta kuinkas ollakaan - siihen päädyttiin, että kamat puretaan pyörän päältä ja korjaaja hitsaa murtumat. Ensin pappa katosi jonnekin ja sillä välin kuski purki tavaratelineen irti. Pappa palasi ja mikki alkoi laulamaan! Tulipahan tutustuttua paikalliseen autokorjaamomeininkiin.



Alkumatkalla oli suht´ pitkät pätkät tietöitä, mutta loppupäivän matka eteni nopsaan tahtiin hyviä teitä. Nyt olemme kylässä nimeltä:


Gulassikeitot on syöty ja tallusteltu katsomassa kylpyläkylää (mekin majoitumme kylpylässä). On ihailtu kauniita ja hauskoja taloja sekä käyty meren rannassa kuuntelemassa aaltojen huminaa.



Tuulen viemää oli tämä ajopäivä, mutta muutamaa pisaraa lukuun ottamatta kuivin kypärin selvisimme matkasta. Aurinkokin tänään vilahteli silloin tällöin.