sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusretki rajalle

Jonkin sortin kiireet ja muut menot, eikä kovin kelpo kelit - siinäpä syyt suht´ vaatimattomiin matkakilometreihin kesäkuun aikana.

Lähimatkailua on kuitenkin harrastettu. Takapenkkiläisen vanhemmat Savosta piipahtivat kylässä ja moninaisia, mukavia kohteita löytyy ihan lähistöltäkin. Tuusulan suunnalla vierailimme mm. Lottamuseossa ja Aleksis Kiven kuolinmökissä.





Juhannusretkelle sen sijaan lähdimme mopoillen, määränpäänä Miehikkälä, lähellä itärajaa. Porvoo-Loviisa-Kotka-Hamina -reitti pikkuteitä kiemurrellen tarjosi suloisia suvimaisemia. Ja ennen kaikkea rauhallisia! Ei näkynyt kissaakaan kyläraiteilla.

Tankkaustauko, ravintola Suolatori, Loviisa.
Strömforsin ruukki, Ruotsinpyhtää
Kyminlinnan portteja kolkuttelemassa, Kotka
Rajalla oli onneksi huoltamo auki, joten tuliaisiksi nappasimme paketin jäätelöä. Menimme kuskin vanhempien mökille yllätysvisiitille ja kas - eipä ollut isäntäväki tontilla! Oma vikamme. :) Onneksi saunaverannalta löytyi pakastin, joten paketti pakkaseen ja odottelemaan. Kiitos turinatuokiosta ja Helmille vielä synttärionnea!


Kotimatka takaisin alkoi iltakahdeksan aikoihin. Kerrankin kävi niinpäin, että kun ajatuksenamme oli ajaa moottoritietä Helsinkiin, matkan edetessä valitsimmekin pienet tiet. Kun kesäilta taittui yöksi, auringon kajo teki maisemista entistäkin kauniimmat.





Muutama viikko ja Eurooppa-turnee II alkaa! Warrior viedään huoltoon huomenna. Renkaatkin vaihdetaan, joten toivottavasti säät ovat suotuisat, jotta uudet tassut ehditään hyvin sisäänajaa.