sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Tampere ja Pyhätunturi, syksyn kohteet

Viikko sitten piipahdimme ystävien luona Tampereella - näillä keleillä jo autoillen. Milavida-museo on mielenkiintoinen kohde. Osa Tampereen ja mm. Finlaysonin historiaa aukeaa hienolla tavalla. Von Nottbeckien aatelissuvun ja Näsilinna-rakennuksen vaiheet ovat olleet tapahtumarikkaita, eikä tragedioiltakaan ole vältytty. Näyttely on koottu tyylikkäästi ja esineistöä on runsaasti.





Museossa oli myös Ihanat pokat -näyttely, jossa sai hienosti käsityksen silmälasien, monokkeleiden ja teatterikiikareiden kehityksestä Ja saihan niitä pokia mallailla itsekin - ihan kuuminta syksyn muotia!





Perjantaina porhalsimme Pyhälle. Pari muuttuvaa tekijää oli matkalla, kun etuvalo poksahti ennen pimeän tuloa eikä autokorjaamolla ollut ilmastointilaitteen korjaus mennyt ihan putkeen. Onneksi on monitaitoinen kuski ja perille selvisimme suht´ sujuvasti parin extra-pysähdyksen taktiikalla.


Lauantai oli meidän lepopäivämme - lähikauppa, lounas ja lukemista. Siinä päivän levollinen ohjelma. Tänään patikoimme rauhalliseen tahtiin Tunturiaavan luontopolulla luontoa ihastellen, kapusimme lintutorniin ja pidimme makkaranpaistotauon Tiaisen laavulla. Kuukkeli kävi tervhtimässä ja tovin tuijottelimme toisiamme silmästä silmään!





Vaikuttaa siltä, että kaunein maaruska on vielä tuloillaan. Lehtipuissa värikirjo on upea - mutta näillä leveyksillä lehtipuita on valitettavan harvassa.




Huomenna jatkamme uusilla poluilla!