sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Valtioiden rajat vilisevät, tänään Saksa-Hollanti-Belgia

Ajelimme Saksan Höxteristä Belgian Voereniin auringonpaisteessa upeiden maisemien keskellä. Välillä köröttelimme pikkureittejä kylästä kylään ja liikennevalosta toiseen. Loppupätkäksi nousimme moottoritielle huristelemaan. Tämä päivä oli siirtymäpäivä lähemmäksi Brysseliä, jonne majoitumme huomenna pariksi yöksi.

Höxterissä aloitimme aamun auvoisasti piipahtamalla Unesco-kohteessa. Schloss
Corvey on benediktiiniluostari, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Luostarikokonaisuus liki tuhoutui kolmikymmenvuotisen sodan aikana, mutta rakennettiin uudelleen täyteen. Alueen puutarha, luostari ja kirkko muodostavat ainutlaatuisen kompleksin. Kirkon länteen päin avautuva sisääntulo kaksoistorneineen on lajissaan vanhin lähes täydellisesti säilynyt kokonaisuus koko maailmassa. Luostariin tutustumiseen olisi tarvittu päivä aikaa, joten suuntasimme vain puutarhaan ja kirkkoon. Niissäkin riitti toviksi ihmeteltävää.










Luostarin parkkipaikalle oli pysäköity komea Citroen-rivistö ajopelejä. Takapenkkiläisen pikku Citikka ei ihan vedä vertoja näille komeille kaaroille.




Matkan varrelle sattui tänään viihtyisä taukopaikka. Kalkkunavartaat ja limmparit maistuivat pihaterassilla. Viereisessä lammikossa porskutteli eksoottisiakin otuksia kilpikonnista lähtien.





Tänään yövymme pienessä Voeren-kylässä ja huomenna pyrähdämme Brysseliin noin 120 kilometrin pätkän. Helpohko ajopäivä - katsellaan, mitä matkan varrelta löytyy. Bryssselissä katseltavaa onkin sitten jo enemmän.


Eivätpä ole hassummat maisemat hotellin ympäristössä. Ensin näkymä etupihan puolelta ja jälkimmäisessä ikkunasta avautuva palmumaisema. :) Niin on kuin etelän lomalla olisi.



On todettava sama kuin aiempinakin vuosina. Ihmiset näillä seuduilla ovat todella ystävällisiä ja kesämeininki leppoisaa.