tiistai 4. tammikuuta 2022

Normaalimpaa vuotta 2022!

Valoa vuoteen 2022! Normaali, tavallinen, arkinen vuosi olisi toivomuslistalla. Vaan eipä taida joulupukkikaan sitä meille tuoda. Korona-/delta-/omikron-uutiset käyvät päivä päivältä hullummiksi ja tartuntaluvut hipovat viikko toisensa jälkeen ennätyksiä. Mullin mallin on maailma. Mutta - tallustettava on eteenpäin. Siispä olemme yrittäneet laittaa töppöstä toisen eteen kävelylenkeillä ja tanssiakin ehdimme käydä treenaamassa vielä juuri ennen joulua. Nyt liikuntapaikat ja treenisalit ovat jälleen kiinni. Omatoimista liikuntaa siis.

Vuosi vaihtui ystäväpariskunnan luona. Ja voi kylänväki, millaiset herkut emäntä olikaan meille laittanut! Makoisat bruschetta-alkupalaleivät, uskomattoman hyvää paistia (paljon kermaa kastikkeessa😋) ja jälkkäriksi vielä omena-voitaikina-herkku. Kyllä kelpasi mutustella ja niin paljon söimme, että ruokailun jälkeen oli pakko käydä hieman kävelemässä. Kävelyreissulla päädyimme naapureiden pihakekkereihin toviksi. 

Myöhemmin illalla isäntä kaivoi kaapin kätköistä ehkä jo viimeisen käyttöpäivän ohittaneita ilotulitteiden tapaisia. Ilotulitusnäytös ei nyt ihan mykistänyt, mutta olihan sitä hupaisaa seurata. Enemmän suhinaa ja pauketta kuin näyttäviä valon välähdyksiä!


Onneksi naapurit olivat varautuneet paremmin ja ennen puolta yötä huomasimme pihalla liikehdintää. Ihan siinä ystävien terassilla saimme kuin saimmekin upean ilotulitusnäytöksen ja rakettien lataamisten välissä vielä sympaattisia tähtisädetikku-shownumeroita. Hieman kauemmaksi tuli vielä toinen seurue paukuttelemaan tulitteita, joten ei tarvinnut kauaksi lähteä ilotulitusten perään. Puolen yön jälkeen oli sopiva hetki körryytellä kotiin. Mukava ilta ja näinä aikoina on suorastaan harvinaista herkkua olla ihan oikeasti yhdessä ystävien kanssa.




Uuden vuoden päivänä lähdimme ajelulle. Ensin kävimme talonmiehen hommissa ystävän tiluksilla Kirkkonummella ja takapenkkiläinen teki (muka) kaikki lumityöt. Päivän hyvän työn jälkeen päädyimme luontokeskus Haltiaan, joka oli auki! Kuski tiesi, että siellä on Vuoden luontokuva -näyttely, joten katselimme kuvat läpi. Hauskoja, oivaltavia ja huumorinkin kyllästämiä kuvia oli näytillä. Ihmeellinen on luonto.






Viikonloppuna kävi tanssiystävämme kahvittelemassa ja myös heitä oli aivan ihana nähdä pitkästä aikaa. Joidenkin kanssa aika vain vierähtää niin, ettei sitä huomaakaan. Ja olemisen helppous - miten se joskus yllättää. Kyllä aikuisenakin voi saada sydänystäviä!