torstai 12. elokuuta 2021

Rytminvaihdos!

Kellon pirinään ei ole toviin tarvinnut herätä. Heitti vuorokausirytmit uusiksi tuo arki. No - jaksetaan, kun oli niin hieno, monipuolinen, aktiivinen ja aurinkoinen loma. Kelitkin ovat  nyt jo hieman normaalimmat, loppukesäiset. Jotenkin on vain helpompi hengittää, kun lämpötila ei hirmuisesti yli kahdenkymmenen asteen nouse.

Jos sadonkorjuujuhlat voisi järjestää, niin sellaiset vielä järjestäisimme tämän kesän nimiin. Vaan eipä uskalla suurta kaverijoukkoa pihaan kutsua, kun korona taas niin kovin kurittaa. Pottujen varret ovat heittäytyneet notkeiksi, mutta potut - nam, hyviltä maistuvat. Porkkanat eivät tänä kesänä ole jaksaneet ponnistella kasvuun, mutta odotellaan. Josko ne vielä jonkinlaiset juurekset saisivat itsestään aikaiseksi. Tomaattia ainakin on saatu, paprikat pinnistelevät pikkuisina ja mansikoitakin on odotettavissa. Loman aikana linnut olivat napsineet kaikki pensasmustikat ja pienen mustaviinimarjapensaan marjat. Vai oliko se sittenkin naapurin setä...? Omppujakin on jonkin verran kypsymässä. Eikös näillä eväillä jo saisi elonkorjuujuhlat pystyyn?




Aika on mennyt kotitouhuissa ja työrytmiin tottuessa. Ulkoiltu on silloin, kun sää on suosinut, mutta harmittavan vähälle on jäänyt. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa normalisoituu. Tanssitreenien pitäisi alkaa sunnuntaina pienessä ryhmässämme. Peukut pystyyn, että onnistuu! Ainakin ihmiset ovat siellä vastuullisesti onneksi käyttäytyneet. Yhden kerran kävimme ihan pääkaupungissa asti Storyvillen terassin vieressä tuttuja muusikoita kuuntelemassa. Oli perjantai-ilta ja porukka istui niin mallikkaasti ja nätisti pöydissä, etteivät paremmin olisi voineet suosituksia noudattaa. Ja olihan siellä se riehakas serkkulikkakin menossa mukana!