maanantai 18. heinäkuuta 2016

Värisyttävä terveyskylpylä..

Lobben kylästä lähdimme huristelemaan aamukymmenen maissa kohti "terveyskylpylä" Proraa. Maailman suurimmaksi kaavailtu rantalomakohde on 4,5 km pitkä betonihirmu, joka on keskeneräisyydessään karmeassa kunnossa.




Rakennus on suurelta osin tyhjillään, ränsistyneenä. Yhdessä sivusiivessä on disco ja lyhyessä osassa rakennusta museo, jossa esitellään paikan historiaa, rakentamista ja natsiaikaa. Museo on varsin sekava ja hieman karmiva kokonaisuus neljässä kerroksessa pitkien käytävien varrella. "Hotellihuoneisiin" on koottu erilaista esineistöä ja rekvisiittaa paikan historiaan liittyen. Näkemisen arvoinen paikka, josta jää kylmä olo.






Matka Berliiniin oli kuskilta nappivalilta: puistomainen kaunis reitti, jossa oli vähän liikennettä muutamaa kyläosuutta lukuunottamatta. Seurasimme saderintamaa ja jäimme ruokatauolle Furstenberg/Havel-kylään, jotta tummat pilvet ehtisivät loitontua. Hyvä suunnitelma, kuivin kamoin pääsimme Berliiniin.



Kaikin puolin hieno ja sujuva päivä! Hotellikin löytyi vaivatta ja on siisti ja rauhallinen sivukadulla noin kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta. Iltakävely lähikortteleihin, huoneessa kadonneen navigaattorin etsintää (tippunut verhon taakse) ja tuutimaan. Tämän päivän saldo: Rugen-Berliini, 318 km. Huomenna vuorossa Berliini päivässä -rupeama! :)