perjantai 15. huhtikuuta 2022

Aurinkoista pääsiäistä!

Ulkona on kaunis auringonpaiste, mutta pilvet mennä viipottavat taivaalla sellaista vauhtia, että kevään lämpö pysyy kaukana. Melkoinen viima pyörittää puiden oksia ja havupeitto pihalla tiivistyy tiivistymistään. Oravat temmeltävät, sinitiaiset hyppelehtivät pensaissa ja jännitämme, saammeko pihapönttöön tänä kesänä vuokralaisia. Yhtenä iltana myös kettu jolkotteli pihan poikki! Hieman piti silmiä hieraista.

Pääsiäisvapaat tulivat mukavaan kohtaan. Edelliset vapaat vietimme joulun aikaan, joten pieni paussi työelämästä on paikallaan. Koti on vihdoin siivottu kellarista kattoon ja sepäs ilahduttaa. Ikkunat kaipaisivat kirkastusta, mutta odottelemme leudompia kelejä. 

Viime viikonloppuna kävimme Vanhalla ylioppilastalolla seuraamassa ProAm-tanssikilpailuja. Kilpailujen idea on se, että kuka tahansa voi pyytää parikseen ammattitanssinopettajan ja valmentautua hänen johdollaan kilpailuihin. Tanssilajit voi valita omien mieltymysten mukaan ja käydä parketilla  pyörähtämässä vaikka vain valssin verran. Tai sitten voi treenata vaikka kaikki kymmenen kilpatanssia! Osalla valmentajista näytti olevan kunnioitettava määrä oppilaita ja sitä myöten runsaasti  tanssiosuuksia. Kisoissa huomioitiin Ukraina mm. siten, että ukrainalaisille tanssijoille järjestettiin rahakeräys. Pyöri siellä parketilla pari meidän omaakin valmentajaa!






Takapenkkiläiselle tuli reilu vuosi sitten parikymmentä vuotta täyteen saman työnantajan palveluksessa, samoin kollegalla. Koronan vuoksi kaikenlaiset kokoontumiset ja juhlallisuudet ovat jääneet väliin, mutta nyt saimme vihdoin juhlistaa "virkavuosia" läheisimpien kollegoidemme kanssa. Oli iloinen tunnelma, täytekakku maistui ja saimme kuulla kauniita puheita. Samaan aikaan oli outoa olla koolla kasvotusten. Niin pitkä aika on siitä, kun minkäänlaisilla porukoilla on voitu sisätiloissa kokoontua. 



Nyt odottelemme, että kevätilmat lämpenevät ja kukkapenkkien kuopsutus voi alkaa. Leskenlehtiä on jo nähty, joten eivätköhän sinivuokotkin kohta ponnahda pintaan. Hyvää pääsiäistä!