maanantai 17. syyskuuta 2018

Syksyistä väriloistoa Pyhätunturilla

Pyrähdimme Pyhälle toiveena se, että pääsisimme nauttimaan ruskan värikirjosta. Oikeaan aikaan saavuimme. Maaruska on metsissä loistossaan ja teiden varsilla puut häikäisevät keltaisen kirjossa. Eilisen otimme sekä levon että pienen aherruksen kannalta ja siivosimme mökkiä kattoremontin jäljiltä. Tänään suuntasimme Tiaislaavulle.






Patikoijia on Pyhällä nyt paljon ja Tiaislaavullakin väkeä riitti. Ja kuukkeleita! Pidimme makkaranpaistotauon ja seurailimme kesyjä kuukkeleita, jotka kirjaimellisesti söivät kädestä.



Tunturiaapa oli täyttynyt vedestä - aiemmin ei ole nähty suolla vettä yhtä laajalti. Lintutorniin kuitenkin pääsimme hyvin pitkospuita pitkin.







Etelässä on mustikkasato ollut niukka. Pyhällä mustikanvarvut taipuvat pullukoiden mustikoiden painosta. Keräsimme vartissa pari pakastekippoa täyteen. Marjapiirakkaa on tiedossa siis!




Oli hieno päivä. Lämmintä noin 10 astetta, auringonpaistetta ja pilvipoutaa. Luonto pullollaan ihmeteltävää - kauniita värejä ja maisemia. Ja kaikenlaisia pienen pieniä hämmästelyn aiheita. Patikointipäivän päätteeksi mökkiin, takkaan tuli ja sauna lämpiämään. Mieli lepää.