lauantai 21. heinäkuuta 2018

Merinäkymästä järvimaisemaan, Noli-Garda

Tänään oli mopo nopia ja kuski skarppina, kun porhalsimme rekkarallissa Italian moottoritietä pitkin Garda-järvelle. Kuulostaa hurjalta ja sitä se paikoin olikin - lähinnä siksi, että rekat jäivät rullailemaan rinnakkain eikä kukaan päässyt ohi.

Vaan kuinkas kävikään Gardalla? Näkymiä ei voi moittia tälläkään kertaa ja majapaikka on todella putipuhdas ja uuden oloinen. Kovasti vain tuppaavat näillä leveyksillä käyttämään voimakkaan tuoksuisia pesuaineita, joten takapenkkiläisellä on siinä mielessä tukalaa.



Yllä näkyvässä B&B-majapaikassa olimme perillä jo kolmen aikaan iltapäivällä. Saman tien, kun lähdimme etsimään ruokapaikkaa ja ihailemaan mahtavia näkymiä - luonto näytti voimansa. Ukkonen jylisi ja pilvet vyöryivät vuorten yli. Taivas alkoi tiputtamaan raskaita sadepisaroita, joten tien sivuun siis ja U-käännös takaisin. Ehdimme nipinnapin kastumatta.

Vaan vaihteleva on sää Gardalla, sanoisi meteorologi. Tunnin päästä ukkosmyräkästä aurinko jo porotti. Sinänsä käsittämätön tuuri, että koko päivän ajon selvisimme kastumatta. Aamupäivän taivas oli hurjan näköinen ja olimme varmoja, että rankka ja märkä matka tulee. No, se saattaa olla edessä huomenna. Vettä on luvattu.






Matkalla takaisin majoituspaikkaan jäimme vielä toviksi kuuntelemaan paikallisen orkesterin Vivaldi-konserttia. Hieno tunnelma: lämmin ilta, hyväntuulista väkeä, aika komeasti kohdallaan akustiikka ja klassista musiikkia Garda-järven tuntumassa.
Huomista kohden mennään siis - muutoin hyvällä mielin, mutta tietotekniikka aiheuttaa aivomyrskyä täällä Italian maalla. Olisi hienoa ladata enemmän kuvia, mutta kun ei toimi, niin ei toimi. Ei mahda mitään, joten unten maille siis!


Tässäpä vielä muutama otos lisää Garda-järven tunnelmista - sillä Burmesterhausissa yhteydet toimivat!