tiistai 25. joulukuuta 2018

Valkea joulu eteläänkin

Saimme kuin saimmekin valkean joulun myös tänne etelään. Eilen paukkui pakkanen ja tänään ollaankin jo plussan puolella. Toivotaan, että lumipeite säilyy ja pikku pakkanen hiipii takaisin.

Kävimme joulun alla Savon mailla moikkaamassa takapenkkiläisen veljeä. Veljen koirat viettivät joulua  rattoisasti. Toisella taisi olla joulustressi tai ainakin rauhan kaipuu, kun samaan aikaan toinen otti joulun rennosti lepäillen - kirjaimellisesti koiran elämää viettäen.



Illan suussa piipahdimme myös Kuopion iltaa ihmettelemässä. Ei ollut hulinaa. Torin reunalla Raatihuone loisti joulukuusen lähettyvillä vailaistuksessaan ja myös Puijontorni oli hienosti valaistu. Lumiset puut lisäsivät maiseman kauneutta.





Jouluaattoiltana veimme kynttilöitä läheisten haudoille Helsingin Pitäjän kirkon hautausmaalle. Alueella tuikki lukuisia kynttilöitä, Pyhän Laurin kirkko oli vielä tyhjä ennen jouluyön messua.



Tänään joulupäivä sujuu raukeasti lekotellen - syöden, leväten, tv:tä katsellen, kynttilöiden tuikkeessa. Veljenpojan taiteilema tonttu ja veljentyttären maalaama mökki saavat hyvälle mielelle ja nauruhermot kutisemaan joka joulu. Rentouttavaa Joulua kaikille!