torstai 9. huhtikuuta 2020

Etätöissä ja eristyksissä

Neljäs viikko etätöissä on humpsahtanut eikä alkuun olisi uskonut, että sujuu se näinkin. Yllättävän nopeasti viikot vierähtävät. Päivärytmeistä pidetään kiinni ja kunnan kunnon kahvitunneista tietysti myös! Onneksi ei tarvitse yksin kotona pakertaa. Mitä enemmän aikaa menee, sitä enemmän juttujen taso laskee, mutta naurun määrä kasvaa. Hyvä niin. Ainakin vielä reilun viikon Uusimaa on eristetty muusta maasta, joten elämme erikoisia aikoja.

Sää oli välillä jo todella lämpöinen. Nyt on pari päivää paistanut aurinko, mutta huisan kylmä tuuli puhaltaa luihin asti. Ei paljon huvita pihamaallakaan kuopsutella, vaikka pikkuisen jo kukkapenkkejä rustasimme parempaan kuntoon. Se on ollut ihanaa, että pyykkejä voi kuivata ulkona. Voi, sitä raikasta tuoksua, mikä vaatteissa ja lakanoissa on sen jälkeen! Kukkasia pyristelee pintaan jo siellä täällä.



Ruokakaupassa käyntiäkin olemme pyrkineet välttämään niin pitkälle kuin mahdollista. Prismoista ei saa noutopalvelua millään, mutta Järvenpään Citymarketissa homma toimii ja kaikki tilatut tuotteet ovat olleet ihan priimaa. Määrät vain tuntuvat hurjilta, kun kerralla tilataan enemmän. Kuskin vanhemmille on tilattu samaan satsiin kaikki tarpeellinen, joten kaksi - tai paremminkin - neljä kärpästä yhdellä huitaisulla.


Niin pitkällä on jo kevät, tai ainakin säät suosiolliset, että haimme mopon tänään pihaan. Hiphei! Jotakin kivaakin kaikkien koronarajoitteiden keskellä. Siinä se mopedi nyt nököttää vällyn alla siihen asti, kunnes kelit lämpenevät. Tai jos ainakin äskeisen kaltaiset raekuurot loppuisivat... Ei siis toviin asiaan moporetkille, mutta voihan sitä jo vähän fiilistellä. 


Euroopan reissu näyttäisi vaihtuvan kotimaan kurvailuiksi. Ehkä se sitten vuoden päästä tuntuu sitäkin mukavammalta. Nyt kaikille rentouttavaa ja valoisaa pääsiäisen aikaa!