maanantai 10. syyskuuta 2018

Syksy kolkuttelee..

Viikonloppuna meinasi vielä nenu palaa - sen verran topakasti aurinko porotti. Tänään ilma jo enteilee syksyn tuloa ja lähipäiviksi on luvattu etelään rankkasateita. Esimakua saatiin tänään - vaikutti siltä, ettei luonto osaa päättää sataako vai paistaako, antaako syksyn tulla vai vieläkö pidetään kesästä kiinni. Taivas on ainakin loistanut koko värikirjossaan!


Metsästyskausi on täällä taas. Siispä kävimme nuuskimassa kuskin metsästysseuran jahtimaita. Jännän oloisia kelejä on ollut. Pikkuisen on syksyn tuntua ilmassa, mutta luonnossa ei käy tuulen virettäkään, on lämpöistä ja leutoa.



Porvoossa piipahdimme autoillen "Ostosten yössä" eli yhtenä perjantai-iltana töiden jälkeen elokuun lopulla. Sää suosi putiikkien pitäjiä ja väkeä oli ruuhkaksi asti. Totesimme, että mukavampi on mennä Porvoon kujille ihan tavallisena arkena. Hieman syrjemmällä, aittojen ja pihojen uumenissa sai onneksi rauhassa hipsiä. Ja hiiriäkin näimme!




Kotimatkalla, hämärän tultua pellon keskeltä erottui tummia hahmoja. Onneksi olivat hyvän matkan päässä ajotieltä!


Toisen kesäretken teimme Hartolan maalaismarkkinoille, josta löysimmekin vihdoin hyvän räsymattomyyjän. Iäkkäämpi pariskunta Porista oli mattokojunsa kanssa markkinoilla ja ostimme muutaman pikkuisen maton. Lisätilaus lähtee varmasti. Hartola-reissusta tulikin kotimaan rengasmatka, palasimme takaisin Sysmä-Kalkkisten kanava-Asikkala -reittiä. Asikkalassa oli ihan pakko poiketa limpparille Mani-Baariin, josta olemme kuulleet paljon legendaarisia juttuja.


Siisti vanhan ajan baari oli pullollaan väkeä ja pizzan syöjää. Ei minkäänlaista rähinämeininkiä vaan sopuisaa porukkaa aikaa viettämässä.


Matkan varrelle sattui myös Kalkkisten kanava, joten sitähän piti poiketa ihmettelemään. Komea oli!



Naapurin setä on Mani-Baarista eniten tarinaa kertonut, mutta ei ole raukka parka sinne vielä koskaan päässyt, joten tuliainen lohduttakoon!


Lauantaina pääsimme mopoilemaan lämpöisessä säässä. Ajelimme pieniä teitä pitkin Degerbyhyn. Matkaseuraakin oli - tanssikoulustahan löytyy myös kavereita  mopoiluseuraksi, joten tiedä vaikka joku päivä reissaisimme kimpassa pidemmällekin! :) Oli mukava ajoilta.