tiistai 26. joulukuuta 2023

Joulu joutui ja uusi vuosi jo kolkuttelee

Hupsista! Melkein kuukausi on hurahtanut viimeisimmästä kirjoittelusta ja Sallan pakkashuuruisesta lomasta. Nytkin on lomaviikko meneillään ja joulukin jo lähes elelty. Piipahdimme vuorokauden mittaisella visiitillä Savossa takapenkkiläisen vanhempia tervehtimässä jouluaatonaattona. Vietimme myös ihastuttavan lämpöisen illan veljen ja hänen tyttöystävänsä sekä veljenpojan kanssa. Veljen ystävätär lupasi laittaa jotakin "pientä" iltapalaa kuten riisipuuroa. Koti oli suloisen jouluisasti koristeltu, valot tuikkivat ja pöydässä oli - ei sen seitsemää - vaan ainakin sen seitsemäätoista sorttia herkkuja. Ensin nautiskeltiin suolaisilla antimilla ja sen päälle vielä kahvin kanssa nami-nami-kakkua ja muuta makeaa herkkua. Huh, huh - oli massut pullollaan! Vaikka joulu kaksinkin on mukava, oli jotenkin lämpöistä viettää jouluinen ilta yhdessä veljen ja hänen läheistensä kanssa. Mukana oli tietenkin myös veljen Nappi-koira, joka aina välillä taisteli uneliaisuutta vastaan.


Vanha kotitalomme on näin joulun aikaan tunnelmallisimmillaan. Kuusen kynttilät ja muut jouluvalot valaisevat, kynttilöitä poltetaan, kuunnellaan joululauluja ja nyt, kun kuskillakin on vapaa viikko, vain nautitaan olosta ja levosta. Tänään kuski tosin kävi tapaninpäivän metsästyksellä ja sen jälkeen menimme vielä treenaamaan tanssia. Liikuntaa siis kerrakseen. 




Takapenkkiläisellä on tanssiin liittyen tulossa elämään hieman lisäjännitystä. Huhtikuussa on tarkoitus osallistua ProAm-kisoihin yhdessä ammattivalmentaja Markku Hyvärisen kanssa. Pitkäaikainen haave toivottavasti toteutuu. Samaan aikaan sekä hirvittää että innostaa valtavasti. Kävimme viimeksi marraskuussa katsomassa ProAm-kisat Vanhalla. Kisapaikka luo kilpailuihin omaa arvokkuuttaan, mutta tunnelmaltaan kisat ovat lähes riehakkaat ja valtavan kannustavat. Yleisö elää mukana, tsemppaa huudoillaan ja aplodeeraan mahtavalla voimalla. 




Takapenkkiläinen on käynyt treenaamassa myös yksin Tapanilan urheilukeskuksessa, jossa muutoinkin käymme yhdessä vapaaharjoittelemassa. Kaapelilla puolestaan pyörivät ryhmätunnit ja ennen joulua, lumipyryisenä iltana, tunnelma sisäpihalla talvisen tunnelmallinen.




Joulupäivänä ajelimme Pyhän Laurin kirkolle ja sytytimme kynttilän sekä kuskin isoäidin että ystävämme isän haudalle. Kuljeskelimme tovin hautausmaalla ja jäimme katselemaan suuria kynttilärykelmiä mm. uurnalehtojen ja muualle haudattujen muistomerkkien kohdalle. Tänään puolestaan ihastelimme luontoa, joka piiloutui vähitellen sankan usvan alle. Pakastuva ilma loi aavemaisen tunnelman.



Vielä Kuopioon ja jouluun palataksemme - Puijon tornin ympäristöön on satsattu paljon. Taisimme todeta tämän saman jo viime vuonna. Joulupolku oli tänä vuonna erityisen kaunis. Vitivalkeat hanget hohtivat kauniisti valoa ja erilaiset asetelmat loivat jouluisen tunnelman. Polun varrella kaikui myös joululaulut. Oli oiva paikka virittäytyä joulutunnelmaan, kun luntakin pyrytti sopivasti talven tuntua tuomaan!







Pian siirrymme vuoteen 2024. Toivotamme kaikille onnen täyteisiä hetkiä tulevaan vuoteen!