sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Reororantti pettää Tallinnassa!

Helle! Dödö pettää ja nahka-asu nappaa kiinni ihoon. Siitä huolimatta - kartano päivässä pitää mielen virkeänä. Koska laivamatkan alkuun oli muutama tunti, tutkimme Tallinnan nähtävyyksiä. Silmään pisti Kadriorgin palatsi ja taidemuseo, joka sijaitsi sopivasti hotellin ja sataman puolessa välissä. Siispä kohti viimeistä reissumme nähtävyyttä.









Barokkikartanossa on taidetta 1500-luvulta lähtien ja kyllä olikin uskomattoman hienoja ja yksityiskohtaisia taideteoksia. Pitsit on maalattu häkellyttävän tarkasti ja helmet ja kristallit kimaltavat. Itse rakennus ja puutarha ovat tietenkin myös näkemisen arvoiset. Koko laaja alue koostuu viidestä museosta ja suurista puutarhoista, jotka puolestaan muodostavat Viron taidemuseon. Kadriorgin palatsiin on koottu ulkomaista taidetta ja se on Viron suurin länsimaisen ja venäläisen taiteen museo.





Satamassa saimme paalupaikan. Sisäänpääsy venyi hieman. Laivasta ei meinattu saada ulos hinaamallakaan puoliperävaunua. Kumi kärysi ja takapenkkiläinen köhi. Varasimme etukäteen buffet-paikat ja nyt on massut täynnä, kun seilailemme kotiin. Lämmintä on luvattu Suomeenkin ja sehän meille lomalaisille passaa!!