lauantai 20. kesäkuuta 2015

Baltiasta Puolaan, 535 km

Mitä ne varoittelevat Puolan teistä? Muutamaa pätkää lukuun ottamatta tiet ovat olleet loistokunnossa eikä ruuhkista tietoakaan. Muutamalla pätkällä oli uria ja maaseutumajapaikkaa lähestyttäessä meno oli kuin ratsulla laukatessa. Liettuassa liikenne oli selkeästi villimpää, vaikka siitäkin erityisesti Puolassa varoiteltiin.

Aamu Riikassa valkeni aurinkoisena. Toisin kuin eilen, tänään säästyimme sateilta. Koko päivän porhalsimme auringonpaisteessa ja poutapilvessä

Näkymä hotellihuoneesta Riikassa.
Liettuan puolella aakeeta ja peltoa riitti kuin Pohjanmaalla, Puolan puolella maasto jo kumpuilee kauniisti. Liekö kesän sateet parkkeeranneet Suomeen, täällä ruoho näyttää välillä rutikuivalta.

Liikkeelle lähdimme klo 10.30 ja lounastimme Kaunasissa. Ei ollut mikään herkkuelämys, mutta täytti tarkoituksensa. Kaunas vaikutti karulta kaupungilta kauniilla paikalla. Ainoastaan kävelykatu oli siisti ja houkutteleva. Sen verran hyvin on jo nuppi sekaisin, että 25 euron ravintolalaskun jälkeen takapenkkiläinen mietti, että mitäköhän se on Suomen rahassa..? :)

Helppoa on valtion rajojen ylitys. Vanhat raja-asemat rapistuvat paikoilleen, mutta ovat hyviä jaloittelupaikkoja.

Latvian ja Liettuan rajalla, kai..
Riika-Kaunas-Bialystok-Tykocin. Yön vietämme linnassa lähellä Tykocin pientä kylää, jossa onneksemme oli vielä pieni kauppakin auki. Varsin hiljainen on tämänkin kylän raitti, haikaratkin nukkuvat.

Vasemman puoleisen tornin vieressä, kattohuoneistossa, kuuluu kohta kuorsaus.