sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Loma & loistokelit Pyhällä!

Ajelimme eilisen päivän Pyhälle. Savossa pikapysähdykset takapenkkiläisen veljen luona Pöljällä ja vanhempien luona Iisalmessa. Aamun startti hieman viivästyi, joten olimme perillä mökillä klo 1.00 yöllä. Pari tuntia vierähti, kun kuski viritteli ensin tulet takkaan, purimme täpötäyden auton reissukamppeista, petasimme, peseydyimme jne. Onneksi ihanat naapurit pakkasivat mukaan olennaisimman eli kuohuviinin! Takkatulen loimussa oli lopulta mukava tovi rauhoittua ennen peiton alle kömpimistä



Aamu - tai no - aamupäivä ei olisi voinut kauniimpana kirkastua. Täysin pilvetön, sininen taivas ja lämpöasteita noin kymmenen. Upea ulkoilukeli! Täytyy tosin myöntää, että aamuyön puolelle venähtänyt ajomatka on tänään hieman verottanut tarmokkuutta, mutta toisaalta lepäämään ja rentoutumaanhan tänne tultiin. Käveilimme kaupalle ja jäimme pitkäksi toviksi seuraamaan pienten laskettelijoille taituruutta, sitkeyttä ja hassuja tilanteita. Ei pelko paina, kun laskettelusukset laitetaan jalkaan jo noin puolen metrin mittaisena! Kuski kävi auttamassa yhtä pientä "Tanja Poutiaista", kun monot eivät kertakaikkiaan asettuneet suksisiteisiin ja pientä turhautumista alkoi olla jo havaittavissa. Tappi ei hämmennykseltään huomannut kiittää, mutta singahti saman tien tyytyväisenä rinteeseen!



Yöllä ei näkynyt revontulia, kirkas kuunsirppi kuitenkin. Taivas tummeni täysin vasta puolen yön aikaan. Sen sijaan pupusia pomppi pientareilla toinen toisensa perään. Ovat poroja viisaampia - lyhyen eestaas pomppisen ja tilannearvion jälkeen loikkivat aina metsään päin. Pari kettua sen sijaan meinasi ottaa hännän tupsuun puskurin pölyt. Jarrutus ja ketturepolaisen pikaspurtti kuitenkin pelastivat. Poroja näimme vain yhden, joutsenpariskuntia useita, perhosiakin vaikka kuinka paljon! Kärppäkin suti tovin keskitien paikkeilla ennen kuin tassut ottivat pitoa ja otus pääsi turvaan.

Täksi viikoksi on luvattu loistokelejä. Taitaa tosin takapenkkiläisen rinnelaskut jäädä muutamaan kertaan. Aurinko sulattaa lumet ja näillä lihaksilla ei suksi paljon lumihyhmässä käänny. Ehkä täytyy edes kerran käydä mutkamäkeä kurvailemassa. Kotipihalla alkoivat kukat juuri parahiksi kukkia ennen pohjoiseen lähtöämme. Sinivuokotkin jo pilkistivät. Ja sisällä puolestaan anopin antamat kukkaset ne vasta kukkivatkin. Ai ai - huomenna alkaa arki. Ja toisilla loma!