tiistai 7. heinäkuuta 2015

Viilenee, viilenee - synkkiä pilviä Ruotsin yllä

Tuulinen Tanska ja miellyttävä majapaikka jäivät aamulla taakse. Erityiskiitokset maistuvasta ja esteettisesti kauniista aamiaisesta. Muutenkin kaikki toimi, palvelu pelasi ja oli joustavaa. Ainoastaan röyhkeät varikset herättivät pomppimalla katolla, mutta se oli pieni murhe. Isompi murhe oli se, että luottokortit eivät kelvanneet aamulla minkään huoltoasemaan automaattiin. Onko luottorajat (vasta nyt) ylitetty, hiipi mieleen. Lopulta onnistui ja matka Ruotsiin alkoi. Ja taas turvallista kuvaamista sillalla, nyt Juutinrauman silta. Vauhtia alle 200 km. :)


Tänään oli koko matkan tapahtumaköyhin päivä ja sää viileni sitä enemmän mitä lähemmäksi Jönköpingiä pääsimme. Tasaista tietä metsien keskellä, joten katseltavaa tai kuvattavaa ei juuri ollut. Synkät pilvet roikkuivat yllämme koko matkan, joten yritimme kiirehtiä sateen alta majapaikkaan. Sadetta ei onneksi tullut ja päivän parhaat hetket koimme illalla.

Hotelliin sattui tulemaan samaan aikaan pariskunta, jonka mopon perässä liehui Suomen lippu. Mopo tosin oli Ruotsin rekisterissä, mutta väliäkös tuolla. Vaihdoimme tovin kuulumisia ja päätimme lähteä ruokailemaan yhdessä. Saimme näin lähes paikallistulkit mukaan ja hyvä ruokapaikkakin löytyi.
Motoristit Marja ja Immo seuranamme.
Marjan ja Immon matka oli vasta alkamassa ja suunta oli Saksaan, ei ihan yhtä alas kuin missä me kävimme. Vietimme rattoisan ruokailuhetken kokemuksia vaihdellen, mukava päätös päivälle.

Matkan viimeinen yö oli vähällä tulla kalliiksi. Viking Linen edullisin hinta oli 664 euroa. Jäljellä oli enää sviittejä, joten hieman kylmäsi ja mietimme jo vaihtoehtoista reittiä Tornion kautta kotiin. Silja Line yllätti. Tarjolla oli A-luokan hyttejä hintaan 224 euroa, mutta varausta tehdessämme hinta muuttuikin tarjoushinnaksi ja A-hytin ja mopopaikan yhteishinnaksi tuli 150 euroa. Huh, huh! Huomenna siis suunta iltalaivaan ja todennäköisesti jo aamusta sadepuvut päälle. Kehnoa keliä on luvattu huomiseksi koko matkalle.

Torstaina Turun kautta kotiin ja näyttää sää viilenevän entisestään. Tunnelmat ovat ristiriitaiset - on mukava päästä kotiin, mutta haikeus matkan päättymisestä vaivaa. Mutta nyt kun tämä on harjoiteltu, seuraava kerta menee vielä helpommin!