perjantai 21. joulukuuta 2018

Levollisesti joulua kohden

Joulu tuli melkein varkain. Niin nopsaan on vilahtanut marras- ja joulukuu työn touhussa ja muissa puuhissa. Kun maakin on harmaa, ei joulun lähestymiseen ole oikein osannut orientoitua. Kuusi toki on jo koristeltu ja muutkin joulukoristeet aseteltu somasti. Vanha talo on parhaimmillaan näin joulutunnelman aikaan. Vielä kun saadaan joulupiparit uuniin, niin tuoksutkin ovat jouluisat.

Backaksen kartanon Puimalan joulumyyjäisiin piipahdimme ohi ajellessamme. Puimala oli kauniisti somistettu ja valaistu. Myytävät tavaratkin olivat pääosin käsityötä, mutta tilan kylmyys ajoi nopeasti auton lämpöön. Puimala on kirjaimellisesti vanha puimala, joten lämmitystä ei ole.



Kuten tutut tietävät, meillä ei joulua hössötetä, joten stressiäkään ei synny. Kaupassa kuitenkin on käytävä eikä tiennyt kassan täti, millaiselle hupiveikole "Seuraava asiakas" -kyltin antoikaan. Iloa riitti kanssajonottajille ja kassan tädillekin. Valtaa se on pienikin valta!


Iki-ihanat naapurit kutsuivat jouluglögeille ennen kuin jokainen meistä vetäytyy omanlaisensa joulun viettoon ja rauhaan. Naapurin täti on aivan omaa luokkaansa loihtimaan "pientä" naposteltavaa. Massu kiittää! Ja mekin!!



Koti on siivottu ja kaikki talon asukit tuuletettu. Tänään on jo lumkin peittänyt maan, joten valkea lumipeite kruunaa jouluiset maisemat.


Toivotamme kaikille läheisille ja ystäville rauhaisaa ja levollista joulun aikaa sekä tähtituiketta vuodenvaihteeseen!