lauantai 20. heinäkuuta 2019

Sagadin kartanostaTallinnan Pirittaan, 116 km

Kartanon ruusut ja yrtit täytyi katsastaa ennen matkan jatkamista. Samoin kävimme tutustumassa kartanon herran varsinaiseen asuintaloon, joka on rakennettu jo vuonna 1753. Metsästysaseiden kokoelma kiinnosti tietenkin metsästystä harrastavaa kuskia.












Kiertelimme alkumatkan pienempiä teitä. Koska hellettä piisaa, poikkesimme limppareille Viinitsussa, jossa liehui Suomen ja Viron liput rinnakkain.



Loppumatka onkin mennyt merenrantoja myötäillen ja ensi yön hotellimmekin on aivan meren äärellä. Hotelli Pirita on toiminut vuoden1980 olympialaisten kisahotellina ja purjehduskilpailut järjestettiin aivan näillä kulmilla tai pikemminkin laineilla. Hotellin käytävillä voisi vetäistä vaikka sadan metrin aidat!
 

Majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Fotografiska-museoon ja sen ympärillä olevaan Telliskivi-alueeseen, josta on paljon viime aikoina kirjoiteltu. Alueella on todella paljon ravintoloita, erilaisia erikoisliikkeitä, antiikkiliikkeitä ja suuri kauppakeskuksen tapainen rakennus, josta ei tilpehööriä puutu!






Telliskivestä kävelimme vanhaan kaupunkiin virvokkeille ja leivoksille. Saimme samalla kuunnella taitavan viulistin musisointia. Mahtavaa - varsinkin, kun ohjelmistossa oli paljon Chalpinin musiikkia. Tauon jälkeen otimme taksin Tallinnan laululavan tuntumaan ja kävelimme siitä loppumatkan hotellille. Helle meinaa hyydyttää -pitäisi muistaa tankata nestettä enemmän. 


Hotelli on ulkoapäin melkoinen betonikasa, mutta huoneet on onneksi uusittu (kylppäriä lukuunottamatta). Siivoousaineet ovatkin sitten oma lukunsa - ei ole hajusteallergisen paikka tämä. Onneksi on parveke, tuuletusta tarvitaan. Näkymissä sen sijaan ei ole moitteen sijaa!



Huomenna kuudeksi kotiin tai ainakin sinne päin. Baltia-kierros on näin ollen taputeltu ja kotiinkin on kiva mennä!