tiistai 14. heinäkuuta 2020

Pyhätunturilla muutama päivä parkissa

Taisimme mainita aiemmin, että Rukan hotellille mennessä säikähdimme hotellibaarin kylttiä, jossa mainittiin karaoken jatkuvan klo 05 asti aamuyöllä. Ensimmäinen yö sujui hienosti ilman suurempia häiriöitä, mutta eilen illalla laulun loilotus sitten alkoi, noin klo 23. Onneksi karaokekonsertti vaikeni välillä hiljemmaksi, mutta kun väki laitettiin baarista pihalle aamuneljän aikaan, alkoi puolestaan kadulla perisuomalainen äänekäs sanansäilä soida. Takapenkkiläinen sai kyllä korvatulpat korvissa nukuttua, mutta kuskilla oli hieman heikompaa. Harmillista, koska hotelli itsessään ylitti odotukset.

Lomalla kun ollaan, ei ajella lyhimpiä reittejä. Sompailimme Sallan kautta Pyhälle ja katsastimme paikalliset rinteet. Autosta ulos astuessa vastassa oli tsiljoona inisevää itikkaa. Näillä korkeuksilla paljon puhutut ötökät näyttävät olevan todellisuutta. Tähän asti inisijöistä ei ole vielä ollut suurta harmia. Kaiken varalta nappasimme kaupasta mukaan kehutun hyttyskarkottimen.



Matkan edetessä huomasimme useammassa kohtaa Salpalinjan kiviä ja muitakin sotamuistomerkkejä. Sallassa oli muuten silmiinpistävän siististi pidetty huolta teiden varsista, pyöräteistä ja taukopenkeistä.






Nyt olemme Pyhän mökillä muutaman päivän parkissa ja huollamme matkatamineita & käyskentelemme tutuilla reiteillä. Oli mukava tulla mökille jo iltapäivällä - useimmiten on ollut jo iltamyöhä, kun kärry on käännetty pihaan. Kohta mennään saunaan ja sitten peiton alle pötkölleen.