tiistai 13. lokakuuta 2020

Valmiina talveen! :)

On kerrankin varusteet kunnossa hyvissä ajoin. Talvi tulkoon! Ja hanget! Hankimme lumikengät. Kuski bongasi mukavan tarjouksen hyvistä lumiläpsyttimistä, joten hankimme varusteet tulevia talvitaapertamisia varten. Toivotaan, että joskus vielä tänne eteläänkin tuiskuttaisi lunta kinoksiksi asti. Ihan ei nurmikolla askel edennyt.


Toisaalta on ollut mukavaa, kun lämmintä on piisannut ja ruska loistaa aina vaan. Lähimetsissä ja poluilla on ulkoiltu paljon, on treenattu tanssia ja yritetty muutenkin tehdä kaikkemme, jotta kropat pysyisivät kunnossa. Mopoa ei ole viety talviunille, mutta eiköhän sekin pian tapahdu. Kosteilla ja puiden lehtien peittämillä teillä ei kannata enää huristella. Metsäpolulla puolestaan kannattaa liikkua. Siellä saattaa kohdata suloisia nappisilmiä. Peurat eivät näillä leveyksillä paljon ihmisiä hätkähdä.







Takapenkkiläinen vietti työpaikan tiimipäivää lähimaastoissa. Ehdotin tiimipäivän ohjelmaksi ulkoilua. Kun ehdottaa, saa järjestää. Kävimme kuskin kanssa testailemassa eri reittejä ja kellotimme sopivan reippailureitin. Sateiset sääennusteet paranivat päivä päivältä ja saimme päivän aikana jopa auringonpaistetta. Nautimme luonnosta hitaasti metsäpolkuja edeten ja Pitkäkoskea ihaillen.

Iltapäivän kruunasi tutustuminen asahi-liikuntamuotoon. Lempeät ja rauhalliset liikesarjat rauhoittivat ja kaiken tietysti kruunasi se, että asahi-opettajamme oli artisti, muusikko, jooga- ja asahiopettaja Jore Marjaranta. Jorelta saimme vielä aivan extra-yllätysken, kun hän tuokiomme lopuksi esitti biisin Niin kaunis on Helsinki nyt. Tosi hieno hetki. Koska Jorella sattui olemaan syntymäpäivä, me puolestamme lauloimme hänelle onnittelulaulun ja palkitsimme munkilla ja pillimehulla!





Tiesitkö muuten, että 4. lokakuuta vietettiin korvapuustipäivää? Me emme tienneet ennen kuin naapurin täti, se ihana, kiikutti meille korvapuustit. Sattui olemaan takana harvinaisen liikunnallinen päivä, joten tarpeeseen tulivat ja hyvällä omallatunnolla söimme! :)


Metsästyskausikin on alkanut. Takapenkkiläinen kyllä ihmettelee, miksi häntä ei ole hyväksytty metsästysseuraan..? Kyllä ainakin pupuset tykkäisivät!


On unohtunut kertoa, että Pyhä-reissumme viimeisen illan kruunasivat revontulet. Nettisivua http://aurorasnow.fmi.fi/ kannattaa seurailla. Sieltä voi katsoa, milloin ja missä revontulet ovat aktiivisia. Viimeisenä iltana Pyhätunturi kupeessa, sivusto kertoi, että revontulet alueella ovat aktivoituneet. Ja kylläpä olivatkin kauniita! Kuski sai hienoja kuvia taivaan ihmeellisistä valoleikeistä.





Kotimatkalla metsän eläimiä ei näkynyt yhtä paljon kuin mennessä, mutta metsoja tien pielen varvikoissa käyskenteli siellä täällä. Tämän kuvan oton jälkeen kuski tekikin siinä ohimennen jarruremontin. Auton jarruista tuli melkoinen katku, mutta entinen rallimies paukutteli jarrut järjestykseen ja matka jatkui.


Koronakurimus jatkuu aina vaan. Takapenkkiläisen työnantaja muisti työntekijöitään hengityssuojaimilla. Ja niillehän kyllä löytyy käyttöä! Meillä kaikilla...


Syyskelit ovat olleet kauniita. Kuten viime vuonnakin, osa perennapenkkien kukkasista on ruvennut kukkimaan uudelleen ja osa ruukuissa olevista hehkuu vielä kauniisti. Tästä kaunokaisesta kiitokset lähtevät kuskin äidille!