torstai 19. heinäkuuta 2018

Nizza-Grasse-Monaco-Menton: helle hyydyttää matkaajan

Helle hyydyttää matkaajan. Ei auta tuulenvire moottoritiellä, ei pilviharso eikä kylmä juoma. Suhailimme alkumatkan merenrantareittiä, joka välillä poikkesi kyliin ja kaupunkeihin.


Jos eilen vuoret hurmasivat, tänään sen teki meri. Jokainen kaupunki ilmestyy vuorenreunaman takaa omassa meripoukamassaan. Punaiset katot ja vaaleat talot, turkoosi meri purtiloineen ja laivoineen. Hurmaavalta näyttää. Nyt on kuitenkin myönnettävä ja tehtävä kompromissi sen suhteen, että nähtävyyksiä ei kykene turisti kiertämään. Tuskin onnistuisi edes hellehepeneissä.



Nizzaan todennäköisesti tulemme toistekin - jäi hyvä vaikutelma. Monaco sen sijaan ei kauneudellaan hurmannut. Kovin oli kolkkoja kerrostaloja pullollaan ja hirmuisesti tietöitä. Saipahan kuski kuitenkin kurvailla samoja reittejä kuin F1-kuskit.




Oikeastaan kaikki muut kaupungit sitten olivatkin nättejä ja päätepiste on nyt omaa luokkaansa. Asumme vuoren rinteellä Zara-omistajan talossa. Hän yläkerrassa Pedro-koiransa kanssa ja me alakerrassa. Piha, terassi ja näkymät merelle. Ei hassumpaa!







Huomenna vuorossa Garda-järvi ja sitten Saksan "kotiin" Berchtesgadeniin. On sitä jo odotettukin. Huolto- ja lepotauko tulee tarpeeseen näille mopoilijoille! 

Ja arvatkaa mitä - kuvat eivät lataudu! Himputin pimputti! Kuvat kertoisivat niin paljon enemmän. Jää siis jälleen toiseen kertaan... Italian maalla muutoin kaikki hyvin!

Cannesin ja Nizzan rantabulevardeilla!

Olemmeko jo kehuneet maisemia? Tänään oli ehkä matkan kauneimmat näkymät, hienoimmat kurvit ja mahtavat korkeuserot. Kerta toisensa jälkeen olisi tehnyt mieli  pysähtyä kuvaamaan näkymiä. Kilometrejä kertyi vain 174, mutta jokainen kilometri oli kokemisen arvoinen.




  


Aamupäivällä ja korkeammalla vuorilla lämpötila oli siedettävä, mutta pitkälti ennen Cannesia hiki jo virtasi. K-ä-s-i-t-t-ä-m-ä-t-ö-n helle! Mutta mukavampi näin kuin sateessa - se täytyy aina muistaa. Cannesissa kurvailimme rantabulevardin tuntumassa ja bongasimme kuin bongasimmekin elokuvafestivaalien kuumimmat paikat. Mopoasuissa ei puhti riittänyt perusteellisempaan tutustumiseen - toisella kertaa sitten. La Croisette -rantabulevardi, Cannesin kasino ja elokuvajuhlien teatteri ja punainen matto kuitenkin nähty!




Pompidou ja takapenkkiläinen Cannesin bulevardilla.



HILJAISUUS (mopo)turneella! 




Nizzaan saavuimme hyvissä ajoin, joten majoittumisen jälkeen ensin suihkuun ja sitten rohkeasti loikka raitiovaunuun. Tutustuimme Nizzan vanhaan kaupunkiin, rantabulevardiin ja kipusimme ylös näköalapaikalle. Hapetti - kyllä! Valitsimme mukavan ruokapaikan, jossa tarjoilijasetä palveli erinomaisesti ja ruokakin maistui maukkaalta. Pieni mansikka-jätskiannos kruunasi aterian.







Ihmiset Nizzassa ovat olleet todella ystävällisiä, palvelu hyvää ja nuoret hyväkäytöksisiä - tarjoavat tällaiselle iäkkäämmälle daamille raitiovaunussakin paikkaa. :)