sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Valoisaa pääsiäisen aikaa

Pääsiäisen aikaan on aurinko hellinyt ja ulkoilukelit suosineet. Niinpä olemme viettäneet aikaa ulkona reippaillen. Perjantaina ajoimme Seurasaaren kupeeseen ja kiersimme saaren jäätä pitkin. Jäällä huristi pyöräilijöitä, hiihtäjiä, kävelijöitä ja paljon iloisia koiria.

Löytyipä saaren kärjestä jotain uuttakin ihmeteltävää. Aivan meren äärelle on rakennettu väliaikainen, vuokrattava tila, Kalevalakehto, jonka on rakentanut amerikkalais-suomalainen arkkitehtiopiskelijaryhmä. Hienosti istui rakennus maisemaan. Kummallista kyllä, tila on vain väliaikainen ja se puretaan jo tämän kesän loppupuolella.






Eilen lähdimme tutustumaan Sipoonkorven kansallispuistoon. On harvinaiset kelit näillä leveyksillä - aurinko lämmittää pilvettömältä taivaalta eikä tuule! Sipoonkorvessa suuntasimme ensin Bakunkärrin parkkipaikalta Fiskträsk-reitille. Metsän keskellä kiertelevillä poluilla oli mukavia korkeuseroja. Taukopaikka tosin osoittautui hieman odotettua vaatimattomammaksi, mutta on kaiketi kesäaikaan toimiva.




Makkarapanpaistoon ajoimme ensin Byabackenin parkkipaikalle ja siitä tepastelimme Ängeslövenin tulenteko- ja laavupaikalle. Oli mukava huomata, että erityisesti lapsiperheitä oli paljon retkeilemässä. Vaikka tienvarsilla purot jo solisevat, metsäpolut olivat kuivia, osittain jäisiäkin. Onneksi neulaset korvasivat hiekoituksen ja oman osuutensa "tieturvallisuudesta" olivat myös oravat hoitaneet - käpylounaiden rippeitä oli pitkin polkuja liukkautta estämässä.





Pääsiäinen on katkaissut sopivasti työputken ennen tulevaa talvilomaa. On saatu sopivassa suhteessa levätä, reippailla ja puuhastella kotona kaikessa rauhassa. Rentouttavaa pääsiäisen aikaa - kevättä kohden!