maanantai 10. heinäkuuta 2023

Huomenna junaillaan ja keskiviikkona lennetään

Non niin - joskus mopoilu on tällaista. Moporaasun korjauksen kustannusarvio on huima ja arvioitu kesto huollossa noin kuukauden. Siispä hurautamme huomenna junalla Varsovaan, yövymme siellä ja keskiviikkona takaisin koto-Suomeen lentäen. Sen jälkeen katsomme, miten jatkamme lomaa. Pienen pientä säätämistä on ollut tänään huollon, vakuutusyhtiön, hinausyhtiön ja kuljetusselvittelyjen kanssa. Nyt on kaikki muu ratkaistu paitsi mopon kuljetus Suomeen. Se selviää huomenna. 


Helle on täällä melkoinen, joten nenunpää on palanut eikä aurinkorasva auta. Kahvituokion lomassa oli siis turvauduttava järeämpiin toimiin. 



Eilinen kesäilta keräsi kaupungin keskustaan runsaasti ihmisiä. Täällä järjestetään kesän aikana useita konsertteja ja puitteet niiden järjestämiseen olivat katedraalin kyljessä idylliset. Auringonlasku loi iltaan omaa taikaansa ja paikalliset Elastiset ja Cheekit saivat raikuvat aplodit. Aika kivat lenkkaritkin bongasimme, mutta onneksi kauppa oli jo kiinni!




Tänään olemme reippailleet huoltoliikkeeseen ja takaisin, joten askeleita on tullut kiitettävästi. Kävimme liikkeessä kahteen kertaan - on helpompi jutella kasvotusten, kun englanninkielen taidot vaihtelevat eikä osa taida englantia oikeastaan ollenkaan. Tepastelujen ohessa kävimme vielä kylän läpi kulkevan joen varrella. Aika reipasta tahtia lähtivät melojat melomaan myötävirtaan. Ei paljon tarvinnut meloja heilutella.



Täytyy antaa muuten täysi tunnustus kaikille niille, joiden kanssa olemme täällä mopoasiaa selvitelleet. Huollossa tekivät kaiken voitavan, tarjosivat yhden vaihtoehdon kotiin kuljetukselle eivätkä ottaneet mitään maksua tähän mennessä tehdyistä "tutkimuksista". Samoin hotelli on ollut todella joustava ja respan täti myötätuntoinen. Vakuutusyhtiö on pitänyt yhteyttä kiitettävästi, samoin hinauspalvelu aiemmin. Myös ystävät kotona auttavat kaikessa, missä pystyvät. KIITOS! Huomenna jatkamme seikkailujamme.