lauantai 2. heinäkuuta 2022

Huolto- ja huilipäivä

Aamu Berchtesgadenissa valkeni aurinkoisena. Syvän sininen taivas, muutama pumpulipilvi taivaalla ja takana rauhalliset yöunet. Eilinen sadevihmainen ukkoskeli vaihtui yön aikana täydelliseksi kesäpäiväksi. Lämmintä on, mutta siitä emme valita. Tänään olemme rauhassa huoltaneet kamoja, pesseet pyykkiä ja aina välillä käyneet  kylänraitilla kävelyllä ja pikku jätskiannoksilla. Tällainen majapaikka on ihan luksusta motoristille - varsinkin eilisen sadepäivän jälkeen. 






Jo pelkästään Burmesterhausin ylimmän kerroksen huoneistosta ja rappukäytävän ikkunoista on sellaiset postikorttimaisemat, että niitä katsoessa tuntee itsensä aika pieneksi. Jylhät Alpit ja Watzmann-vuori (2713 m) - niiden tuntumassa oleva suolakaivoskylä on ollut turistien suosiossa jo 1800-luvulla. Tuolloin aikansa silmäätekevät ja aateliset lomailivat juurikin tässä kylässä. Historiankirjoissa Berchtesgaden mainitaan jo 1100-luvulla. Alueella on toki myös surullinen historianjaksonsa ja siitä muistutuksena on mm. vuorenhuipulla näkyvä Kotkanpesä.





Vaikka olemme käyneet Berchtesgadenissa jo useita kertoja, paikan kauneutta jaksamme ihastella. Näihin maisemiin ei ainakaan turisti turru. Osa täällä olevista taloista on satojen vuosien ikäisiä ja ne ovat edelleen asuin- tai liiketilakäyössä. Rakennukset ovat NIIN kauniita, että niitä jää vain ihastelemaan. Värit ovat harmoniassa keskenään, osa julkisivuista on koristelu upeasti ja parvekkeiden yli roikkuvat kukkaset kruunaavat näkymän. 




Huomenna lähdemme pienelle päiväajelulla - vaihteeksi kevyemmällä varustuksella. Hellettä on luvassa, joten lämmintä vaatettakaan ei juuri mukaan tarvita. Siitä retkestä sitten huomenna enemmän. 

Tällä hetkellä matkamittarissa on kilometrejä 2738 ja keskimääräinen päivämatka on noin 305 km. Näin se matkanteko etenee!