maanantai 30. heinäkuuta 2018

Marijampole - Riika, 340 km hellettä ja runsaanlaisesti tietöitä

Marijampolen hotelli oli mukava ja rauhallinen, mutta KUUMA. Propellituuletin ei paljon viilentänyt eikä ikkunoita voinut pitää auki, koska kaiken maailman inisevät itikat pyrkivät sisään. No, nukutuksi saimme riittämiin ja matka Riikaan alkoi puoli kymmenen maissa.

Aina nopein reittivalinta ei ole nopein, mutta voi olla helteisin. Liettuassa rakennetaan uutta moottoritietä ja ruuhkaa riitti n. 70 km:n ajan. Seisovia jonoja, liikennevaloja ja kuorma-autoja. Melko nätisti ajoneuvot antoivat tilaa, kun taapersimme hitaasti pyörän kanssa sivusta ohi. Paikallinen poliisi huikkasi kädellä, että sinne vaan. Sattui olemaan juuri liki edessämme, kun tuumimme, lähdemmekö ajamaan jonon vierustaa. Yllättävän vähän on mopoja ollut liikkeellä. Yleensä tuollaisissa tilanteissa kehkeytyy nopsaan mopoilijoiden oma kaista. Mahtuihan sinne sekaan muunkinlaistakin hidastetta. Bauskan bussi ei päässyt ihan perille asti...


Riikassa olimme tutussa hotellissa, joen varressa, kolmen aikaan iltapäivällä ja majoittautumisten & suihkujen jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa ja käpsyttelemään vanhaan kaupunkiin. Tilasimme taksin ja päätimme kävellä takaisin.


Löytyikin kiva ravintola hieman sivummalta ja ruokailun aikana kuului useamman kerran ukkosen jyrähtelyä. Kävelylle lähdettyämme taivas ropsautteli muutaman vesipisaran, ukkonen paukkui ja aurinko paistoi. Varsin tyypillinen viime päivien sää. Ilma tosin ei viilennyt lainkaan.

Arvaa, kumpi on kumman?


Käppäilimme tovin keskustassa tuttuja paikkoja ja toreja kierrellen. Doma Laukums -torilla oli värikkäitä karhurivistöjä. United Buddy Bears -näyttely on kiertänyt useissa maissa ja sen teemana on toistemme parempi tunteminen, sitä kautta ymmärryksen ja luottamuksen lisääntyminen sekä rauhanomainen yhteiselo. Eri maiden taiteilijat ovat luoneet oman maansa nallevärityksen ja otimme kuvan jokaisesta tämän matkan karhusta. Edustaisiko alla oleva nalle seuraavaa matkakohdetta ja mikä se olisi?


Suomi-nalle Suomen suvi -teemoineen löydetty!






Einsteinit...


Mukavahenkinen oli näyttely, jolla kerättiin rahaa lasten terveyden hyväksi. Karhut käsi kädessä ovat olleet näytillä mm. Hong Kongissa, Istanbulissa, Tokiossa, Buenos Airesissa ja Helsingissäkin.



Kotimatkalle sattui remontissa oleva silta, jonne ainoa pääsymahdollisuus oli hissillä. Omituinen hidas hissi temppuili lähtökuopissaan sen verran, että meinasi turisti pelästyä, mutta sillalle asti pääsimme.




Huomenna kuudelta Vikingin laivaan ja lämpöiseen kotiin. Viilennys on siellä jo käynnissä, mutta nähtäväksi, miten kuumottava koti odottaa. Jälleen haikea tunnelma ja samaan aikaan kotiin on kiva mennä.

Kiitos muuten teillekin, jotka olette tekstiviestein ym. viestein meitä muistaneet matkan aikana: Helinä, Leena-serkku, Tiina-serkku ja takapenkkiläisen hulvaton ystävätär-trio: Uu, Tii ja Koo! Vielä kerran superkiitos naapurin Sedälle ja Tädille juoksevien asioiden hoidosta.

Ynnäystä ja jälkiaatosta tästä reissusta seuraa tuonnempana - kunhan pyykit on pesty ja mopo kuurattu! Riika kuittaa ja toivottaa hyvää yötä!