keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Saksa on märkä maa...

On säitä pidellyt. Vesisadetta yli puolet tämän päivän reitistä, kilometrejä 350. Auringonkukatkin mököttivät pelloillaan. Sassnitzissa aamu valkeni pilvisenä ja sade alkoi jo ennen mopon pakkaamista.

Kuski on kuitenkin sitkeä sissi ja suunnitelman mukaisesti kiersimme Rugenin saarta noin 60 km:n verran. Kaunista on, mutta nautinnollisempaa olisi ollut selkeämmällä kelillä. Onneksi näimme saarta myös viime vuoden reissullamme. Pienen pätkän seilasimme myös lautalla.

  



Ilta korvasi päivän haasteet. Hotellimme Potsdamissa on aivan Sanssouci Parkin ("Vailla huolen häivää") vieressä. Fredrik II Suuren rakennuttama rokokooajan huvilinna ja sitä ympäröivä puisto on Unescon maailmanperintökohde. Käsittämätön palatsien ja puutarhojen kokonaisuus.










Suomi-häiskä öisillä kujilla! Hotellilta palatsialueelle kävelimme kymmenessä minuutissa ja pieni pätkä matkasta näytti aivan muulta kuin ympäröivä seutukunta.


Hotellissamme on töissä harjoittelujaksolla kaksi suomalaista nuorta naista. Heitä kehutiin kovasti heti respassa sisäänkirjautuessamme. Toinen heistä olikin tarjoilijamme ravintolan puolella ja hän ilahtui voidessaan puhua tovin äidinkieltään. Yön vietämme tilavasssa, lämpimässä ja siistissä hotellihuoneessa. Rauhallista vaikuttaa olevan, joten kauniita unia!