keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Rauhaisaa Joulun aikaa

Joulupäivä hiipii hiljalleen iltaa kohden. Etelän talvisää on mustaakin mustempi - ei näy vielä päivän pidentyminen. Eikä päivä ylipäätään harmaan pilvimassan takaa. Lumesta kuitenkin saimme hiukan nauttia Savo-retkellämme joulun alla. Puijon juurelta lunta löytyy suht´ takuuvarmasti.






Illalla Puijon tornin ympäristö oli valaistu kauniista. Kotiinlähdön aamuna kävimme vielä pyörähtämässä mäen päällä - kaunista ja talvista oli.



Näimme porojakin! Hotellin tuulikaapissa tosin. Lapland Hotels Kuopio oli todella positiivinen yllätys. Kerrankin oli hotellissa ajateltu yksityiskohdat loppuun asti ja tunnelma oli levollinen. Myös toive rauhallisesta huoneesta toteutui.


Tänään yritimme etsiä joulutunnelmaa Helsingin keskustasta. Mantan markkinoilla oli jouluisia myyntikojuja, joulumusiikkia, riisipuuroa, glögiä jne. Mutta kun ei ole lunta, ei joulu tunnu joululta. Tai ainakin jouluinen tunnelma puuttuu. Espakin oli taas kauniisti valaistu, mutta onhan se hassua, että joulukuun loppupuolella nurmi viheriöi. Yllättävän paljon keskustassa kuitenkin liikkui turisteja.




Espan ja Mantan jälkeen suuntasimme reippailemaan Mustikkamaalle. Onneksi tälle päivälle ennustettu vesisade ropisi etuajassa jo eilisen ja varsinkin yön aikana. Saimme tepasteltua mukavan happihyppelyn meren äärellä. Kalliot hehkuivat erityisen kauniisti hieman kosteassa säässä.





Edessä on vielä noin viikko vapaata eikä minkäänlaisia suunnitelmia vapaiden suhteen. Pientä puuhastelua kotona, ulkoilua, lepoa ja rauhallista oloa. Se tuntuu kaikkein parhaimmalta lomalta. Siispä - levollista joulun aikaa jokaiselle!