tiistai 18. syyskuuta 2018

Näköalahissillä tunturin laelle, kävellen takaisin

Kävimme aamupäivällä Kemijärvellä mm. imuriostoksilla ja nyt valoisan aikaan ajellessa pääsimme todellakin nauttimaan syksyn väreistä.

Kauppareissun jälkeen suuntasimme maisemahissiin ja körryyttelimme hissillä Pyhätunturin laelle Tsokkaan ruokailemaan ja maisemia ihastelemaan. Luonnon kauneus jaksaa hämmästyttää. Takaisin tarpominen ei kovin joutuisasti edennyt, kun kuvaamaan piti pysähdellä alituiseen. Vaan eipä haittaa - täällähän ei ole kiire minnekään.





Ravintola Tsokkaa laajennetaan parhaillaan ja yllättävän paljon väkeä näytti liikkuvan hisseillä ylös, toki patikoiden myös. Ylhäältä komeaa maisemaa riittää silmänkantamattomiin. Patikoimme alas sekä tietä että rinnettä ja välillä kivikkoakin pitkin.



 




Vaikka täällä tulee joka vuosi suurinpiirtein samoihin aikoihin liikuttua, jaksaa luonto ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Samat paikat ja maisemat ovat eri vuodenaikoina niin erisävyiset ja upeat.









Päivä lämpeni aamun seitsemästä asteesta iltapäivän kolmeentoista. Eikä tuulikaan ole juuri häirinnyt. Mukavat ulkoilukelit siis.