sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Kulttuuria, huoltoa, sadetta ja hyvää seuraa Berchtesgadenissa

Ensimmäinen kunnon sadepäivä - rentoutumisen ja kulttuurin ohessa. Yli kaksi viikkoa selvisimme kuivin varustein. Tänään, kun onneksi olemme paikallamme, sade jaksoi ropista koko päivän. Kieltämättä hieman on helpompi pohjoisen turistin olla!


Olemme hieman pyykänneet, käyneet huoltomielessä kamoja läpi ja vietettäneet mukavan päivän Burmesterhausin isäntäparin kanssa. Heikki ja Marke lähtivät päivällä paikallisen käsityöläiskoulun oppilastöiden näyttelyyn ja Haus der Bergeen paikkakunnan taiteilijoiden näyttelyyn ja pyysivät meidät ystävällisesti mukaansa. Taidokkaasti toteutettuja olivat oppilastyöt, varsinkin puusta tehdyt. 





Lounastimme Haus der Bergessä ja illallistimme Burmesterhausissa. Herttaisen rauhallinen päivä siis ja rentouttava ilta. Saimme myös kierroksellamme ulkoilla happirikkaassa ilmassa. Tänään pääsemme hyvissä ajoin myös nukkumaan. Nyt vain odottelemme, millaisen sään vuoret tuovat huomenna tullessaan!



Italia-Itävalta-Saksa 400 km (ja päälle vielä Itävalta-Saksa)

Paljon hurjempi ei sääennuste olisi voinut olla - jo yöllä ukkonen jylisi ja koko päiväksi oli luvassa rankkasadetta. Aamu kuitenkin valkeni suht´ valoisana, vaikka tiet olivat yön vesimassoista märkinä.


Majapaikasta on kerrottava sen verran, että samalla paikalla vuorenrinteellä on toiminut muinoin luostari, joka on varsin menestyksekkäästi viljellyt sitruunoita. Ihmettelimme korkeita kivipylväitä ja tasanteita, joita näkyi siellä täällä runsaasti. Sitruksia on kasvatettu noiden pylväiden väleissä pitkin jyrkkiä rinteitä.



Vaikka aamu oli kirkas, pilvimassat roikkuivat vuorten yli ja koko 400 km:n matkan näytti siltä, että kohta taivas repeää. Välillä porhalsimme moottoritietä, ostimme pikaisesti Itävallan vignetten ja pidimme reipasta tahtia yllä. Niskalihakset alkavat olla kuin Formula-kuskeilla - sen verran jännitettä autostradalla ajaminen niskalihaksilta vaatii.



Teiden pinnoista näki, että sade oli kulkenut edellämme. Siksipä tänään oli uskomaton tuuri - pääsimme perille Burmesterhausiin käytännössä kastumatta. Samaan aikaan hurjalta ja hienolta näytti, kun pilvet olivat tippuneet laaksoihin.




Jo vain on kiva olla Berchtesgadenissa. Paikka on tuttu, samoin isäntäväki. Ja vastaanotto erinomainen! Ennen kuin laukut olivat huoneessa, oli pöytä koreana ja turinatuokio käynnissä. Eikä siinä vielä kaikki! Pääsimme Marken ja Heikin mukana illaksi Salzburgiin - ihan tuosta noin vain ruokailemaan ja tepastelemaan Salzburgiin! Juuri kun olimme päivällä todenneet, että siellä emme muuten ole vielä käyneetkään. Joskus toiveet toteutuvat ihan pyytämättä. :)

Mozartin kaupungissa söimme siis iltapalaa ja Marke kertoi vanhan kaupungin kulmista ja kortteleista. Nyt on saatu pikaopastus Salzburgissa. Kaupunki oli yllättävän rauhallinen siihen nähden, että parhaillaan on käynnissä kaupungin musiikkijuhlat. Ei näitä vanhoja historiallisia kaupunkeja voi muuta kuin ihastella!








Nyt kun nettiyhteys viimein pelaa, on viimeisimpien päivien tarinointeihin lisätty kuvia. Si´l vous plait eli käykääpä kurkkaamassa!

Huomiseksi on luvattu jälleen sadetta - mutta katsotaan, mitä päivä tuo tullessaan. Jos vaikka kävisi reissaajille yhtä hyvä tuuri kuin tänään!