maanantai 30. syyskuuta 2019

Mentiin Manseen, nääs!

Pieni ex tempore -retki Tampereelle piristi syksyn keskellä. Varsinkin kun ystävämme, myös ex tempore -henkiset manselaiset olivat heti treffivalmiudessa. Kuinka vielä sattuikin, että Tampereella juhlittiin juuri kaupungin 240-vuotissynttäreitä. Tallipihalle poikkesimme vohvelitankkaukselle heti alkuun ja sen jälkeen varsinaisesti syömään keskustaan. Onneksi oli toppatakkia useammassa kerroksessa - pikkuisen pisti viileäksi, kun aurinko laski mailleen!


Ruokailu(je)n ohessa juttu luisti ja kello riensi, mutta toki vielä perinteiset munkkikahvit Pyynikin munkkikahvilassa oli nautittava. Kas, kun Pyynikin munkkikahvila löytyy myös aivan keskustasta. Kuinka se aika vierähtikään? Pian oli ilta ja näimme kuin näimmekin vielä Tammerkosken keskelle viritellyn valoshow. Kosken molemmin puolin oli muutenkin ripoteltu erilaista valotaidetta valaistua toivomuspuuta myöten.










Kaikki taide oli joko vedessä tai maan päällä. Tämä porukka taisi tosin odottaa ufoa taivaalta...


Sadonkorjuukausi on käynnissä! Ja onpas hauskaa, kun ihan omasta pikku pottupellosta sai nostaa uutta perunaa ja kukkaruukku-porkkanapenkeistä porkkanaa. Pieni passeli sato ja ihan parasta lähi-luomuruokaa.



Etelässä alkaa puiden ja pensaiden ruska olla kauneimmillaan. Aivan mahtavia värisävyjä näkyy lehtipuissa ja pilkistääpä noita värejä omalla pihallakin. Osa kukista jaksaa jatkaa loistamistaan.