sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Reipas ajopäivä ukkoskuurojen piirittämänä, 407 km

Ukkos- ja sadekuurot piirittivät koko matkan, mutta niin vain kuivina pääsimme Riikaan asti. Ei olisi uskonut - ukkosrintamaa oli edessä, takana ja sivuilla vaan ihme kaupalla ei päällä kertaakaan. Pilvirykelmien välistä paistoi aurinko ja Riikaan päästyämme sää oli jo helteinen. Kuvat on otettu suurin piirtein samassa kohtaa tietä - toinen näkymä oikealla toinen vasemmalla.



Pääsimme hotelliin hyvissä ajoin, joten tilasimme taksin ja suuntasimme vanhaan kaupunkiin tepastelemaan. Ilta kevyissä kesävaatteissa tuntui mukavalta nahka-asuhaarniskan jälkeen. Olemme monessa paikassa ihmetelleet, ettei kaupungin läpi virtaavan joenvartta ole mitenkään valjastettu virkistyskäyttöön. Riika on tässä onnistunut. Kaupungissa ja joen varrella oli kesäinen meininki: paljon hyviä katusoittajia, iloisia ihmisiä, ravintolaterasseja, kukkaistutuksia, leppoisa tunnelma.




Oli kiva ilta - hyvä ruoka, kesäinen tunnelma ja seura tietysti mitä parhain! :)








Pari mököttäjääkin kyllä näkyi...


Huomenna oli tarkoitus jäädä vielä yöksi Pärnuun, mutta majoitustarjonta näyttää varsin kehnolta, joten kurvaammekin illaksi laivaan ja seilaamme kotiin. Eurooppa-turnee kaksi alkaa näin ollen olla lopuillaan.




Olemme muuten Riikassa samassa hotellissa kuin viime vuonna reissuun lähtiessämme. Huonekin on sama ja näkymä pihalle.


Mistä tuo sama turisti aina hyppää näihin kuviin!?!?