keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Tosituristi ei sadetta pelkää!

Oulusa ollaan ja polliisia ei pelätä! Eikä sadetta. Saimme ajella alkumatkan poutasäässä ja Kiiminkiin asti poroja väistellen. Oulun lähestyessä luvattu vesisade alkoi. Eikä ole lakannut. Iltaa kohden ropistelu on vain lisääntynyt. Siitä huolimatta nämä turistit lähtivät tutustumaan kaupunkiin jalkapatikalle. Saimme samalla ihan kunnollisen iltalenkin.


Aloitimme kaupunkikierroksen iltakuohuviinilla (ja kahvilla & teellä) Linnansaaressa, Tähtitornin kahvilassa. Tosi sievä puurakenteinen kahvila on rakennettu entisen ruutikellarin päälle ja pienen sisätilan lisäksi istumapaikkoja löytyy sekä ylempää tornista että ulkona suurelta terassilta. Linnansaaressa näkyy vielä 1600-luvun alkupuolella rakennetun Oulun linnan raunioita. Linna tuhoutui lopullisesti 1700-luvun loppupuolella, kun salaman isku sytytti puisen varastokellarin ja sen seurauksena ruutikellari räjähti tuhoten rakennuksen lähes kokonaan.




Linnansaaresta reippailimme Oulun 1880-luvulla rakennetulle kasarmialueelle, jonka vanhat talot on pidetty hyväkuntoisen ja kauniin näköisinä. Myös viheralueet ovat siistejä etenkin reitille osuneella Hupisaarten puistoalueella. Useita pikkupuroja, valkoisia puusiltoja, ruusuja, kauniita kukkapenkkejä ja hoidettuja nurmialueita. Varmasi hieman kesäisellä kelillä viihtyisä paikka viettää aikaa. Hupisaarten historia yltää 1600-luvulle asti ja 1800-luvulla siitä tuli kaupungin virkistysalue.


Hieman taidettakin sattui kostean kävelylenkkimme varrelle - sekä graffiteja että tietenkin myös Oulun torin kupeessa nököttävä Toripoliisi. Tässä vaiheessa sekä turistit että turistien tossut olivat sen verran vesimarinoituja, että käpsyttelimme takaisin hotellille ja otimme lämpöiset suihkut. 



Olimmepas me reippaita! Sadetta on luvattu huomiseksikin. Saapas nähdä, ehtivätkö ulkovaatteet kuivua vai tuleeko vallan autoilupäivä. Ja siinä samassa kuski toteaa että: Katos, pöksyt ovat jo kuivat! Nyt painumme unten maille ja sadetta tai ei - huomenna jatkamme Ouluun tutustumista.