maanantai 9. heinäkuuta 2018

Tintin ja Miloun jäljillä

Brysselissä ollaan ja useita kilometrejä kulutetimme tossuja jo tänään kävellen. Nytkin on kiva, siisti hotelli, huone sisäpihalla ja mopo autotallissa turvallisesti. Lämmintä riittää edelleen! Matka maaseudun rauhasta eteni sujuvasti ja kuski kurvasi taitavasti hotellin edustalle. Aamupalan nautimme leppoisasti auringon paisteessa terassilla.


Brysselissä hotelliin asetuttuamme lähdimme kylille steppaamaan. Suuntasimme Grand Placen aukiolle, jota ympäröi toinen toistaan loisteliaampaa rakennusta.  Aukio kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja yksi sen hienoimmista rakennuksista on Hotel de Ville eli kaupungintalo, joka lähes ainoana säilyi ehjänä  vuoden 1695 pommituksissa - vaikka juuri se oli pommitusten pääkohde.


 


Galeries St. Hubertin kävelimme päästä päähän. Ostoskatu on avattu vuonna 1847 ja tämä mielenkiintoinen katettu ostoskatu on täynnä pikku butiikkeja ja kahviloita. Ruokailun jälkeen istahdimme syömään - kuskille belgialaista Leffeä ja ruuaksi Manhattanin hampurilaista. :) Hyvää oli. Palan painikkeeksi vielä vohvelit erilaisilla täytteillä Maineken Piss -patsaan kulmilla. Massu kiittää!




Piipahdimme myös Tintti-kaupassa ihastelemassa sarjakuvahahmoja eri muodoissaan - tai paremminkin eri tuotteissa. Takapenkkiläinen olisi ostanut paidan, mutta kovin olivat reilun kokoisia eikä XS-kokoja löytynyt olleenkaan. Ehkä huomenna onnistaa sarjakuvamuseossa.



Manneken Piss eli pissaava poikapatsas on yksi Brysselin suosituimmista nähtävyyksistä. Pronssinen patsas on ollut paikallaan vuodesta 1618 ja sinä aikana se on varastettu useampia kertoja. Nykyinen patsas on kopio alkuperäisestä. Patsas saa päällensä erilaiset vaatteet muutaman kerran viikossa. Paikallinen Manta siis, joka puetaan uusiin luomuksiin huomattavasti useammin. Pituutta tällä pikku pojalla on vain 61 cm.



Patsaan luota suuntasimme ihmettelemään suunnattoman suurta oikeustaloa, Palace de Justicea. Rakennuksesta ei oikein saanut muuta käsitystä kuin että kokoa riittää pituus-, korkeus- ja leveyssuunnassa - peräti 20.000 neliömetriä! Rakennus toimii yhä alkuperäisessä tarkoituksessaan eli oikeustalona. Tosin tällä hetkellä palatsissa näytti olevan restaurointityöt käynnissä. Koko komeus rakennettiin vuosina 1866-1883. Oikeustalo on korkean kukkulan päällä, joten Brysselin kattojen ylle sieltä näki laajalti.



Muraalejakin ehdimme jo muutaman bongata. Niitähän tässä kaupungissa riittää ja jos huomenna aikaa riittää, tallustamme jonkin muraalireiteistä. Muraalien maalaus alkoi täällä 1990-luvun alussa. Aiheina suosituimpia ovat belgialaisten sarjakuvien hahmot mm. Tintti ja Lucky Luke.




Ai niin, naapurin täti, löydettiin me kiva sisustusliikekin. Täältä löytyy vaikka mitä - pistä toivomuslistaa tulemaan! Eikös näytä kivalta?


Huomenna jatkuvat seikkailut Asterixin ja Obelixin seikkailumailla! Tarvitsemme ehdottomasti taikajuomaa, jotta jaksamme kaikki kohteet kunnialla kiertää.