lauantai 12. toukokuuta 2018

Tampereelle ex tempore!

Heltorstai ja helteet! Siispä mopon selkään ja keula kohti Tamperetta. Vietimme vuorokauden mittaisen kaupunkiloman hääjuhlapäivän ja liki helteisten kesäkelien kunniaksi. Ystäville laitoimme perillä viestin ja kuinkas ollakaan, seuraavaksi istuimmekin jo heidän autossaan matkalla Uittotunnelin kahvilaan Näsijärven rannalle. Treffitkin onnistuvat mutkitta, kun kylään mennään, vaikkei pyydetä!


Makoisat olivat lätyt. Mukavasti saimme vielä kyydin takaisin keskustaan, jossa oli pari muutakin kesäisen ehtoon viettäjää. Kosken varrella ei montaa nurmikon plänttiä ollut tyhjänä - väki nautti lämmöstä, tunnelmasta ja hieman myös miestä vahvemmasta.

Päädyimme ruokailemaan ravintola Tammelaan - ihan siihen kosken partaalle.



Lähellä Kehräsaarta oli taiteiltu varsin sympaattisia graffiteja. Mieluummin näitä katselee kuin harmaata betoniaitaa!



Harmi, ettei pieni panimoravintola ollut auki. Varsin asiallisen palvelulupauksen olisimme mielellämme testanneet!


Kotimatkalla poikkesimme tauolle legendaarisen ravintola Sillan kulmille Sääksmäen sillan tuntumaan. Eipä ollut vielä kesäravinteli auki, mutta onneksi parkkialueelta löytyi jäätelökioski.


Kotiin ei maltettu mennä kokkaamaan, joten testasimme vielä Tuomarinkylän kartanon ravintolan, joka on jälleen avattu. Ihan ei mennyt tilaukset ja tarjoilut putkeen, mutta onneksi ruoka kuitenkin oli maittavaa. Ehkä ensi kerralla palvelukin toimii sujuvammin.


Tämän kevään ihan ensimmäisen pikku mopoilun teimme 5. toukokuuta tuttavan kulmille. Niin oli näky komia kuin Järnefeltin Raatajan rahanalaiset -taideteoksessa. Tytön tilalla tosin raavas, suomalainen komistus!


Helatorstain jälkeen sää on lämmennyt entisestään, joten pihalla on puuhasteltu reidet ja hauikset kipeiksi. Puutarhakalusteet on vihdoin käsitelty ja kukkia istuteltu - pelargoniat olisivat tosin sievästi kaunistaneet myös kuskin takakonttia.



Toivotaan, että lämpö hellii vielä monta monituista päivää!