lauantai 10. kesäkuuta 2017

Takaisin tarakalla ja lisää lentonäytöksiä

Takapenkkiläisen "telakkakausi" päättyi vihdoin, kun silmälääkäri antoi luvan nousta mopon kyytiin. Silmäleikkausta seuranneen tauon aikana Suomen suvi oli sopivasti vähäluminen ja kolea. Vesisateen lisäksi raekuurot ryydittivät hyisiä kesäkelejä.

Varmuuden vuoksi tänään shoppailimme vielä tiiviisti tuulta pitävät lasit, asiantuntijoina shoppailureissulla olivat kuski ja sen veli. Rankan ostosreissun jälkeen pyrähdimme Tuusulan Mankeliin syömään. Hyvin upposivat velipojalle takapenkkiläisen(kin) ranskalaiset!

Prätkämiehet kuin veljekset!
Eilen ihastelimme jo toisen kerran viikon sisään lentonäytöstä Kaivopuistossa. Ilmailumuseon järjestämä näytös oli vetänyt puiston pullolleen, mutta hienosti löysimme sopivan bongailupaikan. 

Muista kuulosuojaimet!
Perille päästyämme taivaalla lensi tai liki leijaili Finnair Airbus A350. Sen jälkeen Super Hornet -muodostelma taituroi ja rannikkovartiosto vartioi.




Näytöksen huikeimmat hetket koimme, kun Red Arrows eli Punanuolet suhahtivat ylitsemme ja hämmästyttävä lentotaiturointi alkoi. Brittannian kuninkaallisten ilmavoimien taitolentoryhmä oli henkeäsalpaavan hieno mitä erilaisempine temppuineen ja kuvioineen.















Red Arrows -ryhmä kunnioitti Suomea päättäen oman näytöksensä Suomen lipun väreihin.



Punanuolten jälkeen esittäytyi Eurofighter Typhon -hävittäjä, joka on myös tarjolla ilmavoimien seuraavaksi hävittäjäksi. Eurofighterin jälkeen lensivät ja kaartelivat nostalgiset Fouga Magisterit.




Loppuillan taivaalla tarjosivat taikojaan Saab 35 Draken, Saab Gripen -muodostelma ja sooloesitys, sekä ilmavoimien F-18 Hornet.








Midnight Haws huipensi upeassa säässä nautitun lentonäytöspäivän. Tiina-ystävämme sanoin: Olemme vihdoin nähneet valon. :) Ymmärrämme nyt, miten hieno lentokoneharrastus on. Mopojen lisäksi - tietenkin!







Kymmenettuhannet ihmiset tepastelivat rauhallisesti Kaivopuistosta keskustaan. Poliiseja ja turvamiehiä päivysti alueella runsaasti ja aivan vierestämme nousi loppuhuipennukseksi helikopteri korkeuksia kohti.






Olipa sykähdyttävän hieno päivä!