sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Sää hellii mopoilijaa

Viime kesä meni kesää odotellessa. Tänä vuonna kesäkelit hellivät jo ennen varsinaista suvea. Omenapuut ja perennapenkit ovat täydessä kukassa ja luonto kylpee vihreänä. On ollut "pakko" harrastaa iltamopoilua ja näin viikonloppuisin huristella lähiseutuja. Tänään tuli korkattua myös fillarikausi reippaalla lenkillä.


Viikolla vietimme takapenkkiläisen synttäreitä iltakurvaillen ensin Herttoniemeen Kirsikkapuistoa ihailemaan. Arki-iltana piknikpeittoja oli levitelty ympäri puistoa ja ihmiset nauttivat kukkaloistosta.




Kirsikankukkien jälkeen ajoimme Munkkiniemen rantaan jätskille. Munkkiniemessä joutsenpariskunta uiskenteli idyllisesti - kunnes kauempaa syöksyi reviirinhaltija-joutsen häätämään parin. Aika agressiivinen ja äänekäs oli hyökkäys. Ei ole moista ennen nähty!





Synttärit olivat hyvä syy korkata kuohari vielä seuraavana iltana, jolloin kohotimme maljan ihanien naapureiden kanssa. :) Kesä, jätski ja mansikat - nam, nam!




Kirkonkylän kevät -tapahtuma järjestettiin jälleen Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla. Ja kuinkas ollakaan - törmäsimme samaan jengiin kuin viime vuonna tismalleen sillä hetkellä, kun seurue korkkasi kuohujuomapullon. Voi, että! Ajoitus on tärkein. Ensi vuonna lupasimme jo tuoda vuorostamme kuohuvat. Kahtena vuotena peräkkäin olemme tämän onnekkaan sattumuksen myötä kuokkineet heidän juomapullollaan. Kiitos ja tack!


Sää oli suosiollinen tällekin tapahtumalle ja on se vaan söpö tuo naapurin setä ja täti niin tyylikäs somassa kesähatussa ja -kostyymissä.




Ei kesätapahtumaa ilman räiskäleitä. Alueella oli useampi talo ja pihapiiri avoinna yleisölle. Pihoilla puolestaan oli järjestetty kirpparia, kahvipistettä ja taimimyyntiä. Sopii hyvin kirkonkylän miljööseen tällainen meininki.



Perennapenkeistä pukkaa kukkaa siihen tahtiin, että taitaa loppukesän kukkaloisto olla vaatimattomampi. Ihana on nauttia luonnon kauneudesta ja ihmetellä jälleen kerran, mitä kaikkea penkeistä nouseekaan! Ruohokin on jo kertaalleen ajettu. Tai ainakin ne ruohotupsut, jotka vanhan kangasmaastopihan sammaleesta kurkottavat.








Ai niin - ensimmäiset etapit seuraavalle turneelle on suunniteltu. Pröm, pröm - lomaa odotellessa!