lauantai 5. syyskuuta 2020

Syksyä kohden

Syksyä kohden kääntyvät kelit pikku hiljaa. Suhteellisen lämpöistä, mutta kovin epävakaista on ollut, joten mopoilemaan ei ole juuri päästy. Pari kolme viikkoa sitten oli vielä liki helteisiä päiviä, jolloin kävimme kiertelemässä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuuden hehtaarin suuruinen puutarha sijaitsee Kumpulan kartanon mailla. Alueella on erilaisia kasvikokoelmia, mm. hyötykasvipuutarha ja maantieteelinen kokoelma ympäri pohjoista pallonpuoliskoa.  



Ystäväjoukko piipahti kylään elokuisena keskiviikkoiltana. Lempeähkö kesäilta salli ulkona istumisen ja pizzan syömisen. Nauru raikasi ja jutut lähtivät lentoon. Oli kiva, että näin poikkeuksellisena aikana ystävien kanssa pystyimme nauttimaan yhteisestä illasta turvallisesti ulkona istuskellen.


Kesän viimeiset moporeissut olemme tehneet suht´ lähelle arki-iltaisin, mutta viime viikonloppuna huristimme ensin kesän viimeisen kerran järjestetylle Somerniemen kesätorille ja sieltä Fiskarsiin. Retken päätteeksi piipahdimme vielä kahville ystävän mökille Tammisaareen. Paluumatkan reitillä näkyi metsäneläimiä enemmänkin. Peurat ja kauriit poukkoilivat milloin talojen pihalla ja milloin pelloilla tai tien pientareilla. Tarkkana on oltava etenkin illan hämärtyessä!



Tällä viikolla olemme päässeet vielä parina iltana mopolla pörräämään. Täytyy käyttää jokainen tilaisuus hyödyksi nyt, kun syksy väistämättä saapuu. Kovin vähäisiksi jäivät aiempiin vuosiin verrattuna mopoilukilometrit menneenä kesänä, mutta toivotaan, että ensi kesänä nämä poikkeusajat olisivat jo ohi. Onneksi tanssitreenit pyörivät vielä toistaiseksi normaalisti, toivottavasti jatkossakin. Talven yli siis tanssien ja keväällä taas päristelemään!