tiistai 26. heinäkuuta 2016

Chaplin/osa 2 ja huikea kirkko (270 km)

Ulmin tuomiokirkko on maailman korkein luterilainen kirkko. Kurvasimme kirkon liepeille iltapäivällä ja kävimme ihmettelemässä huikeaa rakennusta. Parkkipirkko sattui sopivasti kohdille, kun tuumimme parkkimaksua. Pysäköintiruutuun emme saaneet parkkeerata, mutta minne vain muualle autojen väliin kylläkin ja vieläpä maksutta.

Tuomikirkolla on korkeutta yli 161 metriä ja komeus on rakennettu 1377-1543. Uskomaton rakentamisen taidonnäyte!






Pakko laittaa taas pari matkamaisemakuvaa myös tältä päivältä. Osan matkasta tulimme moottoritietä - mustia pilviä pyöri mukana pitkin päivää, mutta yhdellä pienellä kastumisella selvisimme hotelliin Ellwangeniin.



Sitten eilisen päivän kohokohtaan eli Chaplinin museoon - lisää kuvia luvassa nyt!








Kotikartanon ja puutarhan lisäksi alueella on studio, jossa pyörii vartin mittainen kooste Chaplinin urasta. Hienoissa studiotiloissa oli elokuvalavasteita, tarpeistoa, aineistoa Chaplinin elämään vaikuttaneista ihmisistä ja toisin päin - tarinoita ihmisistä, jotka ovat saaneet vaikutteita Chaplinista.












Ehkä tärkein tunnustus Chaplinille oli Oscar-kunniapalkinto, jonka vuoksi hän uskaltautui v. 1972 takaisin Yhdysvaltoihin, 20 vuotta sen jälkeen, kun Yhdysvallat eväsi häneltä paluun takaisin maahan.


Tänään taivalsimme 270 km ja hotellihuoneeseen ei paljon meteliä kuulu:


Sama peltomaisema pari tuntia myöhemmin. :) Taivas pimeni ja rankkasade iski hetkessä. Onneksi olimme iltakävelyltä jo takaisin huoneessa!