torstai 19. joulukuuta 2019

Joulu on leivottu ja koristeltu kotiin

Joulupipareiden ja -torttujen tuoksua oli talo pullollaan, kun intouduimme leivontatouhuihin. Kaksi leipuria saa kumman joutuisasti leivonnaista aikaan liki liukuhihnatyyliin! Ja kas, kun emme perinteisillä jouluruuilla hirmuisesti herkuttele eipä paljon muita valmisteluja tarvita. Paitsi kuusi tietenkin! Jostakin se aina kuskin mukana ilmestyy. :)


Etelä-Suomen sää on harmaatakin harmaampi. Kaikki valo katoaa märkään ja mustaan maahan. Toisaalta jouluvalot loistavat sitäkin kirkkaammin ja kaunistavat taloja ja pihoja. Me puolestamme lähdimme viime viikonloppuna retkelle Fiskarsin ruukkiin, missä etenkin joulun alla on tunnelmallista. Niin oli nytkin - varsinkin alkuillan hämärtyessä.




Valon tuoja, neiti Luciakin, joukkoineen vaelsi ja lauloi Fiskarsin putiikeissa ja kahvilassa. Tunnelma oli kieltämättä jouluinen. Tarjolla oli myös glögiä ja pipareita ja ihmiset kerääntyivät kuuntelemaan kaunista laulua. 



Kuten yleensäkin Fiskarsin alueella tuli liikuttua enemmän ulkona kuin putiikeissa ja harmaudestaan huolimatta päivä oli kiva ja piristävä. Ruukin alue on jokaisena vuodenaikana omalla tavallaan tunnelmallinen.





Vielä yksi päivä töitä ja sitten aloitamme levollisin mielin joulun ja rentouttavien vapaapäivien vieton. Rauhaisaa ja valoisaa joulun aikaa kaikille!