torstai 18. heinäkuuta 2019

Meren rannalta toiselle: Kuressaari-Haapsalu, 169 km

Tänään otimme verkkaisen lähdön ja kävimme aamulla pikkuisella kävelyllä (apteekki) ennen päivän taipaleelle lähtöä. Itikka pirulainen pisti takapenkkiläistä, joten salvalle oli tarvetta, jotta kutina hellitti.

Matkalla kaarsimme katsastamaan Anglan tuulimyllykukkulan. Alue perinnekulttuurikeskuksineen ja kotieläimineen on yksi Saarenmaan suosituimmista nähtävyyksistä. Tuulimyllyt on rakennettu 1900-luvun alussa ja yhtä hollantilaistyylistä myllyä lukuunottamatta ne ovat tyypillisiä saarenmaalaisia ns. pukkityylimyllyjä. Nautimme myllyjen kupeessa kahvit ja hyppäsimme jälleen mopojen selkään.





Iltapäivällä karautimme jälleen lautalle ja matka takaisin mantereelle hujahti nopsasti.



Tänään oli lyhyt siirtyminen, joten Haapsalussa olimme noin neljän aikoihin. Majoittumisproseduuri menee jo rutiinilla, joten siistiytymisten ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdimme mukulakivikatuja tallustamaan. Aivan kuten eilenkin hotellin läheisyydessä on linna - Haapsalun piispanlinna ja sinnekin oli rakenteilla iso musiikkitapahtuma. Ryhmä Rock poseeraa!





Mielessämme oli ravintola Kuursaali, jossa olemme joskus aiemmalla reissulla käyneet ihanien naapureiden kanssa. Ravintola oli yhtä idyllinen kuin muistimmekin ja ruoka oli maukasta.




Kuljeskelimme tovin keskustassa ja lähdimme pikku hiljaa hipsimään hotellia kohden. Sitä ennen tietenkin poikkesimme vielä jälkkärille Wiigi kohvikiin. Siispä massut täynnä majapaikkaan ja blogia rustaamaan!

Huomenna sanomme matkakumppaneillemme hei, hei! He vaihtavat menopeliä ja lähtevät merelle purjehtimaan. Kimppamatka on ollut mukava ja onnistunut - näin tulkitsemme myös reissukavereidemme aatokset. Ainakin olemme vielä hyvissä puheväleissä! Pakko on mainita Kekkonen, mutta sen sisältämä koodi jääköön tämän seurueen sisäpiiritiedoksi... :) Aamulla vielä tavataan ja lähtöhalitaan.