perjantai 29. heinäkuuta 2016

Puolan tasamailla 301 km

Maisemat vaihtuivat tyystin tämän päivän aikana. Tänään on taivallettu Puolan tasamailla. Peltoja vilahtelee eri muodoissaan. On viljaa, auringonkukkaa, maissia ja niittyä. Näkyy runsaasti aurinkokennoja ja tuulimyllyjä. Ajaminen suoria ja osin kuoppaisia teitä pitkin alkoi jo välillä puuduttaa.

Tänään on ollut ensimmäinen päivä, jolloin paikallisten liikennekäytös on ollut uhkarohkean oloista. Onneksi kuski päästää ohi tontut suosiolla eikä pienistä hermostu. Reitillä ei ollut juurikaan nähtävyyksiä, joten eteneminen oli joutuisaa. Tuumaustaukoja pidimme, jotta edellä kulkenut saderintama ehti alta pois.

(Heikki: tässä katos, jonka alle ajetaan sateelta suojaan.)   :)
Nämä majapaikat alkavat jo naurattaa. Toinen toistaan hienompaa palatsia ja kartanoa, jotka käytännössä eivät euroissa maksa juuri mitään. Alla tämän päivän palatsin tunnelmia.






Eilinen majapaikka oli ehdottomasti tasokkaampi huoneen suhteen. Muutoin on kyllä tilat täälläkin hienosti remontoitu ja helposti tavallinen tossuntallaaja Suomesta alkaa tuntea itsensä äveriääksi. :)

Wloclawek-kylä ei tarjoa paljon nähtävyyksiä. Reippaalla iltakävelyllä taisimme bongata paikan nähtävyydet: kirkko ja silta.




Iltojen nauruhysteriat taitavat kertoa reissuväsymyksestä ja kotikontujen lähestymisestä. Loppupätkää on menty jo useamman kerran ristiin ja rastiin, joten kovin paljon uutta koettavaa ennen kotiin hurauttamista tuskin on. Päivän päätteeksi iltarutiini eli mopo hälytyspiuhojen alle ja unten maille..