tiistai 19. syyskuuta 2017

Pikku retki Aittakuruun

Jatkoimme verkkaan tahdin retkeilyä ja kävelimme Aittakuruun rakkarinteisen kurun pohjalle ulkoilemaan. Helppo reitti eikä juurikaan nousuja. Ainoastaan kurun pohjalta kipuaminen ylös - toipilas taivalsi etanan vauhtia, ettei hiki päässyt pintaan.







Makkaranpaistopaikalla varmistimme, ettei kuukkeliparvi lymyile naavatuppojen takana valmiina iskemään herkkujen kimppuun. Ei näkynyt kuukkelin kuukkelia, mutta eipä ole näkynyt juuri muitakaan metsän eläimiä. Muutama poro tallusti tien penkalla, kun taivalsimme kurusta takaisin päin.





Jälkiruuaksi nautimme luontokeskus Naavan ravintolassa muurikkaletut jäätelön ja mansikkahillon kera. Nami! Kaupasta poikkesimme hakemaan pientä jääkaapin täytettä ja mökillä kipusimme saunan lauteille löylyttelemään.


Kummasti päivät kuluvat ilman sen kummempia ohjelmanumeroita. Luonnossa vierähtää herkästi useampi tunti ihan vain puiden ja mättäiden hienoa väriloistetta ihaillessa. Vaikka samoja reittejä täällä tallustamme, löytyy aina uutta kummasteltavaa ja katseltavaa.