perjantai 19. heinäkuuta 2019

Hei, hei reissukavereille! Haapsalu-Paldiski-Sagadi: 224 km

Tänä aamuna heiluttelimme hei-heit purjehduksen pariin siirtyneille reissukavereille ja jatkoimme matkantekoa kaksissa tuumin.



Halien jälkeen teimme vielä pienen kävelykierroksen Haapsalun keskustassa. Sen jälkeen rutiinilla pakkaaminen ja jälleen mopon selkään. Ajoimme ensin rannikolle Paldiskiin katsomaan Paldiskin majakkaa ja rantatörmiä.

Öljy- ja maakaasusäiliöt ohitettuamme Paldiskin raitilla näkyi paljon vanhempaa väkeä, piikkilanka-aidattuja alueita (autoja) ja huonokuntoisia taloja. Hieman outo paikka. Majakan luota näkymät olivat kuitenkin upeat, joten hörpimme kahvit vanhan, vuonna 1724 rakennetun, majakan kupeessa. Vanha majakka oli aikanaan liian lähellä sortuvia, kalkkikivisiä kalliotörmiä, joten 1800-luvun loppupuolella sen läheisyyteen rakennetiin uusi majakka.







Päivän päämäärä oli Sagadi, jossa majoitumme Sagadi Manor Housessa eli Sagadin kartanossa, joka on rakennettu jo 1700-luvulla. Kartanon tiluksilla on museoita ja iso puutarha.













Ruokailimme herroiksi ja rouviksi kartanon ravintolassa ja ilta on varsin rauhallinen. Tulimme nyt muutaman kymmenen kilometriä ohi Tallinnasta itään ja huomenna palaamme Tallinnaan vielä yhdeksi yöksi. Sitten onkin tämä reissu pöristelty!