keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

James Bondin kylässä. Berliini-Karlovy Vary, 360 km

Poutainen aamu Berliinissä ja vielä yksi kohde katsottavana: toisessa maailmansodassa raunioitunut Keisari Vilhelm I:n muistokirkko länsi-Berliinissä piti vielä katsastaa. Kirkko aukesi vasta puolen päivän jälkeen, mutta raunioitunut torni ja rakennus kiinnostivatkin enemmän. Parkkeerasimme mopon aivan kirkon kupeeseen ja tapakapenkkiläinen jäi mopovahdiksi, kun kuski kiersi ihmettelmässä kirkkoa tarkemmin.





Tänään oli jälleen hieno päivä taivaltaa. Auringon paistaessa jo hieman liiankin lämmin. Päiväkahville poikkesimme Saksin herttua Moritsin Moritzburgin metsästyshuvilaan. Hulppeita olivat huvilat ennen muinoin!




Karlovy Varin kylässä Tsekissä ovat meidän lisäksemme majoittuneet myös James Bond viimeisin, Katherine Deneuve, Ed Harris ja liuta muita kuuluisuuksia. Ja mikä kylä! Ei ihme, että tähdet viihtyvät tässä "kylässä". On timantti-, kristalli-, posliini- ja muotiliikettä toinen toisensa perään ja mitä loisteliaimpia hotelleja. Uskomaton paikka - etenkin, kun Saksasta Tsekin puolelle siirryttyämme näkymät vaihtuivat vähemmän prameiksi.







Toisaalta myös kustannukset tippuvat - tosin ei välttämättä tässä paikassa! Huomenna taas Saksaan ja mopo kohti Burmesterhausia. Se onkin jo tuttu paikka!